Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-11-28

Hackare och tiden som försvann


Jaha så var hackarna i gång igen! Den här gången har dom lyckats med att hacka nästan alla våra siter vi har på webhotellet. Tre av dom har fått skadlig programvara och blivit spärrade av google, och resten visade bara en svart sida med texten "hacked by equal". De svarta sidorna var ganska enkla att åtgärda men det är värre med de blockerade sidorna.
Kontaktade supportern på webhotellet för det är skumt att allt hände samtidigt, det får mig att tro att  det är någon svaghet hos dom. Första svaret jag fick var typ; tråkigt, sånt händer. Det är bara att göra om sidorna". Sur blev jag och skrev lite vasst så nu har dom i alla fall scannat två av sidorna och hittat tokigheter men resten är det svårt att få dom att gå igenom. Men skam den som ger sig!Annars har det varit skola som vanligt i dag, vilken var lite roligare idag då vi inte tragglade så mycket verb utan gick igenom lite glosor och hade lite "rollspel" där vi faktiskt fick försöka prata  och använda några inlärda verb aktivt.

Ännu en av Ottos konstiga sovställningar

Det har inte hänt så mycket på renoveringsfronten på sistone. Det har varit besök, olivplockning, hundar, lite socialt umgänge, skola och för att inte tala om hackare, så renoveringen har gått lite i stå. Vilket kanske behövs, man kan ju inte jobba ihjäl sig utan göra lite annat i mellan åt.
Jag har fått lite tvål- och salvbeställningar på www.getmjölkstvål.se också så lagret har börjat sina, alltså har det varit lite salvtillverkning för att fylla på lagret, tvåltillverkningen får vänta lite tills jag fått tag på cocosfett, vilket tycks bli en utmaning att finna här, annars får det bli en beställning från Tyskland.
Dagarna går så fort, man hinner inte riktigt med allt som man skulle vilja. Hur 17 hann man jobba förr?

Har hittat små fina handmålade skålar att ha till raktvålarna.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej
Jag var inne och tittade på era/dina fina tvålar. Vad fina de var och vad duktig du är.

Jag förstår att ni har mycket att göra. Kan inte vänta tills vi kan sluta jobba. Vi kommer ju givetvis inte vara pensionärer när vi flyttar utan får försöka hitta någon slags "försörjning" i Portugal.

Vad jobbigt med dessa hackare. Jag hoppas det löser sig snart.

Åse
thegoodliving.blogspot.se

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack för dom orden Åse. Tvålarna är himla sköna också :-)

Förstår att ni väntar och längtar. Dröjer det länge innan flyttlasset kan gå?

Har lyckats få till hemsidorna nu efter mycket geniknölsgnuggningar och det är bara en kvar som Google ska godkänna. Jag har så svårt att förstå att det sitter idioter som tycker det är kul att sabba små "obetydliga" sidor som våra.

/Annelie

Åse Rexius sa...

Hej
Vi kommer inte att ta med oss Herman vår gamla hund. Hah kommer från Spanien och är väldigt lurvig så han trivs inte när det är över 10 grader hahahahah och då passar ju Sverige bra.

Vi har 3+3 barn som vi se utflugna och någorlunda vuxna innan vi lämnar landet. De är i dagsläget 17, 19, 19, 21, 23 och 25 år.
Så vi får nog ge oss till tåls ca 2 år till, kanske 3.

Åse thegoodliving.blogspotse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det finns ju klippmaskiner:-) Duro är inte speciellt långhårig men han har en tät päls så han fick sig en klippning i somras, efter det låg han t.o.m och myste i solskenet.

Hårt att behöva vänta så länge när man vill göra något, men den som väntar på något gott...
/Annelie