Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-11-20

Vilse i språket


Vi tragglar och tragglar med språket men går bara vilse och blandar ihop allt. När man sitter där i skolan är det mesta glasklart, man sätter sig i bilen, far hem och efter middagen kommer papperen och anteckningarna fram och man fattar nada igen.
När man var liten och lärde sig engelska var ordningen en annan, man lärde sig glosor och enkla meningar först, sen kom man in på grammatiken. Nu djupdyker vi direkt i grammatiken utan att egentligen kunna så många ord vilket blir knepigt när man kommer hem och ska göra läxor där man bara förstår en bråkdel av meningarna.
Det är inte bara den här kursen som är så, det var likadant när vi var på språkresa i Porto och på privatlektionerna vi hade. Funderar på allvar att sova med mp3-spelaren i örat, det sägs ju att man lär sig undermedvetet i sömnen. Kanske det funkar, kan i alla fall vara värt ett försök.

Grannen försökte hjälpa oss i helgen att få till det så att vi ska kunna titta på portugisisk tv, men det lyckades inte något vidare. Han tipsade om en antennmontör eller vad man nu ska kalla det och han skulle kommit idag men inte dök han upp heller. Nu har vi fått ytterligare ett tips på en montör som dessutom pratar engelska och sägs komma som han lovar, så den får det bli istället.

Jag har fått frågan hur jag ser ut med yttepytte hår på huvudet så här kommer en bild. Hasse var fotograf och lyckades få den lite oskarp vilket var bra för nu behövdes den inte retuscheras :-)


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

6 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Det blev ju jättebra. Visst känns det ovant i början men man vänjer sig ganska snart.

Märit i Mariehem sa...

Ser att min kommentar om undervisninen, som hörde till det här inlägget, råkade följa med till det förra!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

maggan och Ingemar - Tack, det va snällt, nu känns det lite bättre :-)

Märit - Så det kan bli. Jag svar både här och där :-)
Vi förstår inte heller vitsen, faktiskt ingen av våra klasskamrater heller som vi talat med. Kanske dags att fråga vår lärare. Men och andra sidan är det en hel del som är lite bakvänt här.

/Annelie

Marninger sa...

Om det här är ett passerat stadium . http://www.engoi.com/sv/pt/index.html . så kan ni kanske kolla om Rosetta stone har en kurs?

Filippa sa...

Jag kan varmt rekommendera att sova med mp3-spelare i örat. När jag var ung hade jag svårt att somna. Eftersom jag tyckte att tyska var så trist lyssnade jag på kassettband med tyska böcker på, för då somnade jag snabbare! Efter några månader med detta knep undrade min lärare hur det kom sig att jag pratade så fin tyska...

Numera nattlyssnar jag på amerikanska podcaster om hälsa, och det är helt otroligt vad det går in fast man sover. Fascinerande.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Marninger - Tack, det verkar vara en nyttig sida. Rosetta har dessvärre bara brasiliansk portugisiska, men tanken var god :-)

Filippa - Välkommen! Har inte tänkt på det där att man kan lyssna på böcker i sömnen, har bara haft grammatiken i huvudet, tack för ett bra tips!

/Annelie