Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-10

Köer och tålamod


Hej igen, det är jag Hasse igen, Annelie är fortfarande lite magsjuk, det låter konstigt att det skulle vara pizzan som gjorde det, men vem vet?
Så jag får försöka skriva ihop lite i kväll.
I dag provade vi att först besöka EDP (elbolaget) men den ostrukturerade kön var typ tre timmar, jag ville veta om vi hade fått mera kräm i kablarna, och vad problemet var när dom var här i Fredags, så där gav i upp det får vi ta en annan dag. Vi tog nya tag och gav oss på SMAS (vattenbolaget) istället, för vi vill ju ha vårat avlopp kopplat till kommunens avloppsnät och de ser ut att kunna göras men vi måste ha en bestämd rörmokare som är godkänd ytterligare en trave papper en typ fyra mer besök, men det kändes ändå som att det var möjligt, och det var en framgång.

SMAS, i disken rakt fram betalas räkningarna och de andra två hjälper till med ansökningar och dyl, det var lite folk i dag men ändå var väntetiden lång

Här betalar man inte räkningarna så ofta över nätet eller genom autogiro utan de flesta betalar kontant hos respektive bolag (därav de kaosartade köerna och väntetiderna) eller så i MultiBanco-maskiner, de ser ut som bankomater där man knappar in flera olika referensnummer och summan till det bolag man vill betala till. Ett mycket opraktiskt system i våra ögon, själva har vi skaffat automatisk överföring från vårt bankkonto till de olika bolagen så vi slipper köa mer än nödvändigt. Klart mer praktiskt.

Sen har vi ju Slöhögen med registreringen av fordonen, men det ska vi inte gråta över idag, nu när vi har nästan fått till två saker.

Jordgubbsträd, av frukten görs marmelad och likör.

Hej vi hörs imorgon, då kanske Annelie är bättre också.
Hasse vid knapparna.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

5 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej
Jag hoppas att Annelie snart kryar på sig.
Det verkar krångligt och tidsödande att få till allt praktiskt fast det är väl på sätt och vis därför man flyttar? Slippa stressen och så. Fast det verkar rätt stressande med alla köer och gammaldags system. Men det är väl bara att bita ihop och ta det med ett leende.

Åse

Maggan och Ingemar sa...

Magsjuka är inget kul :( som tur är brukar den ju gå över på ett par dagar.
Jordgubbsträd....det var något nytt och spännande, antar att det bara kallas så, men blir säkert god marmelad av den.
Hälsa sjuklingen ett krya på dig och kram.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Åse - Jo tack, gårdagens whisky gjorde susen!
När man pratar med folk så har det gått lekande lätt för de flesta så jag undrar om det är vi som har otur bara.
Det är bara att ta "skeden i vacker mun" och acceptera att allt tar tid, ingen idé att stressa, om inte annat får man lära sig det den hårda vägen .-)

Maggan o Ingemar - Nä det är ingen höjdare men som sagt, whiskyn botade de sista krämporna. Värt att minnas till nästa gång .-)
Enligt boken vi har heter det faktiskt Jordgubbsträd. Vi ska försöka hitta tillbaka till det och plocka några för att smaka, vågade inte göra det innan vi visste vad det var.

Ha det så gott alla
/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Så skönt att höra att du Annelie är litet bättre igen.

Jobbigt med köerna hela tiden. Verkar vara ett trögt system. Kanske därför de har sina speciella ekonomiska problem i det där landet.

Här har vintern kommit på allvar. Fåglarna är tokhungriga och tömmer automaterna på en kort stund.
De ska visst också bli kallare - innan det blir varmare mot julen.

Ha det så gott under adventstiden!

/Märit

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

"Huvudet på spiken" - mycket av den dåliga ekonomin ligger nog i den enorma ineffektivitet som råder här. Samtidigt skapar det arbetstillfällen så det är lite som moment 22.

Inget vidare väder, varken för folk eller fä, hoppas det blir lite bättre snart och att det blir en tidig vår.

Glöm inte halsduken
/Annelie