Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-07

En splittrad dag


Annelies dag
Nu har jag åkt både tåg och metro. På morgonkvisten tog jag och Mandy tåget in till Lissabon för att besöka "Chinatown" för att köpa kryddor och jag ville få tag på cocosfett till mina tvålar och salvor. För att komma till Martim Moniz där kina- och indienbutikerna ligger fick vi byta till metron i Santa Apolonia. Att köpa metrobiljetter var en procedur för sig. Man gick till en automat och valde att man skulle köpa ett kort, därefter skulle man lägga till vilken resa man ville ha, vi valde en resa. och ut kom ett programmerat papperskort. Detta skulle läggas på spärren när man gick ner till metron och läggas på spärren igen när man skulle ut. Nu när vi hade kortet och skulle resa hem stoppade man in kortet i maskinen och laddade med en resa till.Väl framme hittade vi butiken som vi blivit rekommenderade, där blev det en del kryddor men tyvärr var cocosfettet så dyrt så det lönar sig att beställa från Tyskland. Världen är bra snurrig ibland, man ska ju handla lokalt men vad gör man?

Mandy botaniserar bland kryddorna

Fantastisk innergård på Casa do Alentejo

Vi promenerade runt i stan och intog en lunch på en kinarestaurang. Vår servitör var så söt. Vi frågade om han kunde engelska och han skakade på huvudet och fnittrade till svar. Han gick och hämtade en kollega som kunde engelska men han fortsatte att ta hand om vårt bord och fnittrade varje gång. Kaffe på maten intogs på torget. Tur med vädret hade vi också, just över Lissabon var det hål i molntäcket och solen strålade allt vad den kunde.

Lunch på kinarestaurang

Torget i stadsdelen där vi fikade

När vi skulle fara hem hoppade vi på tåget mot Tomar som strax skulle avgå, vilken tur vi hade! När konduktören kom och skulle klippa våra biljetter kom en hel harang portugisiska och han började knappa på sin betalningsmaskin. Vi blev oroliga och började undra vad det var för fel på vår tur/retur biljett. Hade den slutat gälla eller vad? Det visade sig att vi hade hoppat på "snabbtåget" i stället för regionaltåget och fick betala 1€ till. Inte hela världen, vi kunde pusta ut och kom fram till Tomar 20 minuter tidigare.
                                                  
Ett glas Ginjinha, en likör gjord på aguardente, sura körsbär och socker som dricks i små glas tillsammans med bären, hann vi med också

Fantastisk ingång till en station (tror jag att det är)

Reggeaband som spelade vid havet

Levande staty, jag trodde först att han satt på huk men stolen var specialgjord och guldmålad, delvis gömd i byxorna. Tänk så lättlurad man kan vara

Hela dagen har jag pratat engelska så när jag kom hem och Hasse frågade hur dagen varit svarade jag på engelska :-)

Hasses dag
Ja vad ska jag skriva mer än att jag har försökt hålla ställningarna här hemma medan Annelie har varit och roat sig, men lite har jag väl fått gjort mellan hundpromenaderna även om det i stort sett bara betyder att jag har spacklat klart väggar och tak i bottenvåningen, vilket i sin tur betyder att nu är det Annelies jobb som återstår, (att måla) men å andra sidan hävdar hon att vi (jag) måste bygga om hela toaletten där också, så jag blir nog inte utan sysselsättning på ett tag.
En rolig sak med Annelies resa till Lissabon var att jag bad henne titta i affärerna där om hon kunde hitta Gurkmeja som jag gillar att ha i ris, och inte har hittat här, hon kom hem med en påse på
ett halvt kilo.
Hasse vid knapparna


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

6 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Så kul att ni åkte tåg, jag tror det lär oss mer, att utnyttja de lokala transportmedlen. När vi var i Lissabon för många år sedan, så åkte vi också tunnelbanan, vi hade tur som fick hjälp av en portugis hur man köper biljetter, för vi stod där som fågelungar med gapande munnar och fattade ingenting av instruktionerna.
Det finns ju massor att se där, jag skulle gärna åka dit igen, men inte med husbilen, trafiken var hemsk.
De där figurerna som ser ut som statyer har vi också sett en hel del av, dom är duktiga, som inte rör en min.
Ha det gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Håller defenetivt med om trafiken! Den är helt hysterisk. Hade jag inte haft Mandy hade jag nog också sett ut som en fågelunge :-)
Hoppas ni har det bra i värmen nu, för det är väl varmt, åtminstone varmare än i Sverige.

/Annelie

Anonym sa...

Ja det är tågstationen Rossío, den fina byggnaden med bågarna, intill torget med samma namn. Det är Sintra-linjen som går därifrån. Om jag nu inte minns fel är den från 1890-talet.

Var i sta´n ligger Casa do Alentejo? Det har vi inte stött på än...ser jättefint ut!
God forts på 2013 önskar
Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Kul att jag hade rätt, det var bara en gissning :-)

Casa do Alentejo låg på något av torgen i närheten av stationen, hittade det på Google Maps och här är länken dit, enklare än att försöka förklara då jag inte är så hemma i Lissabon (Länken är lååång)

https://maps.google.com/maps?q=Casa+do+Alentejo+lisabon&hl=sv&ll=38.716161,-9.140118&spn=0.001195,0.001821&sll=38.715888,-9.140117&sspn=0.000000,0.000000&oe=utf-8&client=firefox-a&fb=1&hq=Casa+do+Alentejo&hnear=0xd19331a61e4f33b:0x400ebbde49036d0,Lisbon,+Portugal&view=map&ftid=0xd193386d554e1af:0x4c966409a67680af&ftt=3395&geocode=FfDBTgIda4h0_w&t=h&z=19&iwloc=A

/Annelie

Anonym sa...

Tack snälla, nu vet jag var det är.
Kollade även recensioner på restaurangen. Minst sagt mkt skiftande... Åt ni där också?

Maträtterna är ju välbekanta för oss men kanske inte går att känna igen, att döma av vissa omdömen :-)
Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Nej, vi hade redan dinerat på en kinarestaurang och utnyttjade bara toaletten där. Efter vad du skrivit vet jag inte om vi har så stor lust att pröva maten där.
Ha det så bra
/Annelie