Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-01

Nytt år nya möjligheter!


Natten avlöpte lugnt trots en hel del krevader vid tolvslaget. Duro som normalt kryper ur skinnet låg i soffan och var helt oberörd. Nu var det inte smällare och raketer utan snarare bomber dom sköt som avger ett mycket dovare ljud. Min slutsats är därför att det är dessa tjutande raketer och högljudda smällare hundarna mår dåligt av. Bomberna avger inte samma ljud och tycks inte heller bli lika plågsamma. Skönt säger både vi och Duro.

Bin eller om det är getingar har fixat ett krypin i en mur

Fina blommor på vägen mot toppen

Dagen började med att vi lastade in hundarna för att gå på promenad i Tomar. Otto behöver social träning, han är lite skrajsen då vi möter folk på vägen här hemma. Promenaden gick på den gamla vägen upp till Convento de Christi, en jobbig promenad då backen upp är ganska krävande och vi inte har den bästa konditionen. Vi upptäckte lite nya vägar och hamnade till slut tillbaka i Tomar. Allt är stängt i dag men ett fik på torget hade öppet så där tog vi en paus, solen sken och det blev rent av svettigt att sitta där, men oj vad vi njöt.

Pust och puh, tur jag hade en draghund

Convento de Christi ur en annorlunda vinkel

Utsikt över Tomar

Kontrast, ultramodernt bland allt det gamla

Fikapaus i solen

Väl hemma tog vi ett kraftatag och röjde på den öppna verandan. Bort med gamla fågelbon och annat jox som vi travat där, Hasse gick över med högtryckstvätten för att bli av med åratals gammal fågelskit och nu är det riktigt fräscht. När vi ändå höll på så blev det allmän städning runt huset, det har mer eller mindre sett ut som en soptipp ett tag, med gamla fönster, dörrar (som vi ska återanvända till förrådet som förhoppningsvis ska byggas bara vi får bygglov) slangar, skarvsladdar och hundra prylar till. Nu är det riktigt prydligt, på utsidan i alla fall.
Nästa kraftatag får bli på insidan av nedervåningen.

Inte så fräscht precis

I går upptäckte jag att våra sidor blivit hackade igen! Varenda sida på vårt webbhotellkonto på City Network hade någon lustig typ lagt in en bild som pekade finger och sa "Hacked by turkish någonting" och det spelades turkisk musik. Hur kul kan det vara att sabba hemsidor för folk? Efter en del pyssel fick jag bort hacket och enligt supportern på webbhotellet (som är helkass, förra gången var dom otroligt nedlåtande för att man inte var expert, jag blev förb-d och först då svarade dom på ett vettigt sätt) berodde det på något säkerhetshål i någon plugin/component som gjorde att dom kan komma åt alla sidor. Det är andra gången det händer och nog tycker man att säkerheten borde vara bättre.
Efter en del googlande kom jag fram till att det måste vara en komponent som används för att redigera innehållet på sidorna. Nu är dom uppdaterade och jag håller tummarna på att det hjälpte.

God fortsättning!

Denna trapp är nog lika gammal som stan

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

God fortsättning på det nya året!
Den vägen upp till Convento de Christi har vi också testat på, jobbigt men vacker utsikt när man kom upp. Duktiga ni är med städning och så, här har vi idag städat ut julen.
Ha det gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

God fortsättning till er också. Känner vi oss rätt kommer julen vara kvar till i vår någonstans:-) Det blir en vana att se det lilla pynt vi har så det glöms bort ;-)
Dags att ge sig av snart?
Ha det så bra
/Annelie