Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-02-17

35-års jubileums-lunch


Dagen tillbringade vi i grannbyn Carril där "Folkets hus" firade 35 år med en stor lunch. Vi for dit med Mandy och hennes make John som nu kommit till Portugal efter att ha jobbat några månader i England.

Vi började med ett glas vin/öl i baren.

Fler och fler kommer

Det bjöds på traditionell portugisisk mat och vin, vatten eller juice för den som ville. Lunchen startade med rissois, ost och oliver, efter det kom en grönsakssopa som var riktigt god. Till huvudrätt fick vi "kött" med grönsaker och ris. Kötträtten var inte riktigt i vår smak, dom har en förkärlek för fett och svålar som bara är kokta rätt upp och ner utan utan kryddor så det blir inte mycket smak och det mesta hamnar på kanten av tallriken eftersom ingen av oss gillar fett, men grönsakerna var helt ok. Hit in tills har vi inte precis dreglat över den traditionella maten vi ätit.
Efterrättsbordet däremot gick inte av för hackor. Nyfiken som man är var man ju tvungen att smaka på alla läckerheter så magen blev stinnare än stinnast. Det enda som inte var en höjdare där var en dallrig gele i olika färger. För allt detta betalade vi hela 10€ per skalle.

Bordsservering

Efterrätts-bordet...

...som länsas

Det var flott värre med bordsservering av lokala volontärer uppklädda i vit skjorta som sig bör. Vår granne Antonio med familj var också där och han hade med sig sitt hemgjorda vin som han så rart delade med sig av till vårt bord när det ordinarie vinet tog slut, vi kände oss lite som VIP:are, alla andra fick hålla tillgodo med husets vin.
Ryktet om Hasses förkärlek för Aguardente har tydligen spritt sig för det kom fram en man med en flaska och ville bjuda på sagda dryck. Visserligen har Hasse sett honom några gånger på caféet och hälsat men aldrig talat med honom så det är ganska fantastiskt att han kom fram bara så där.

Riktigt tjusig tårta

Under lunchen höll ordföranden i "Folkets hus"-föreningen tal (vi fattade ingenting förstås) och efter honom höll en annan ett lååångt tal. Hasse blev alldeles dimmig på ögonen och höll på och somna så jag fick sitta och putta på honom så han höll sig vaken. Det kändes som om det var ett politiskt tal, vår mäklare var där och jag frågade henne om det och hon berättade att det var "borgmästaren" för kommundelen som bredde på eftersom det snart är val.

Serveringsfolket skålar med ordförande och de andra höjdarna vid honnörsbordet

Här sjungs det för 35-åringen

Efter lunchen mer eller mindre rullade vi ut till bilen och skjutsade hem Mandy och John. Vi hängde med dom in för vi skulle få en adress av dom och där blev vi kvar ett tag eftersom en vinpava åkte fram och vi fortsatte samkvämet.
Sammantaget blev det en lång lunch som startade 12.45 och vi kom hem 17.30. Kan lova att det blir ingen middag lagad i kväll inte.

Han satt och spelade på datorn hela tiden utom då han åt.

Rissois

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad ni har det härligt med lite vår och vårblommor! Här snöar det fortfarande.... Synd på pippifåglarna men man måste också tänka på Loffe, precis som ni gjorde, han var ju där först! Hoppas att våren inte dröjer allt för länge här hemma i gamla Svedala.
ha det så gott
Hlsn Agneta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Agneta. Tiden flyger så snart har ni vår ni också :-)
Loffe kommer nog tycka det är skönt när ordningen är återställd.
Sköt om dig och glöm inte halsduken
/Annelie

Anonym sa...

Datorn, precis som David. Nä inget gott med fett. Må så gott.
Kramisar från ett slaskigt Gärdet

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Nog tänkte jag på David alltid när jag såg grabben :-)
Lilla Toby lär väl simma där på gärdet?
Ha det så gott o kram
/Annelie

Anonym sa...

Bemvindos em Portugal - talen är långa och har alltför många ord för det lilla som egentligen sägs.
Speciellt byråkrater och politiker har en förmåga att bre ut sig tidsmässigt. Ni kanske har märkt att tv-nyheterna här är på en timme mot 30 min i Sverige och ingen avbryts utan alla pladdrar på...
Det verkar som Ni bjöds på Cozida portugues - allt möjligt och omöjligt i köttväg i långkok. Jag klarar inte av just det, även om det finns mycket god husmanskost i alla fall här i Alentejo.
Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Politiker är sig nog lika i alla länder, mycket snack med minimal substans.
Jodå, vi har nog märkt det där med tv och nyheter, och det är ju inte ett nyhetsprogram heller! Dom måste ha mycket att säga:-)
För att inte tala om all superlång reklam!
Vi har nog råkat ut för en och annan god portugisisk rätt, fast vi vet aldrig namnen på dom.
Ha det så bra
/Annelie