Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-02-08

Hej där ute, nu är det jag Hasse igen, både hon och jag är nog lite frusna nu ikväll för det har varit en varm molnfri dag vilket ger kalla kvällar.
Okey vad var det jag skulle skriva om, jo det var det här med att vi, fel, jag startade morgonen med att fixa en frukost bestående av stekt bacon och ägg med stekt bröd och när vår väninna från York fick höra om det så frågade hon om vi var i från England, men Annelie svarade att nej vår frukost smakar bättre. Jo frukosten var verkligen god
Men sen tvingade hon mig till att sätta upp en ny lysrörsarmartur i köket där nere för att hon ska börja göra tvål där och då vill hon kunna se lite bättre, det blev bra och Annelie blev nöjd.
Det om det, nu är det viktiga hur det blir nästa vecka när det ska bli stor karneval här i stan, så stor att skolorna stänger i flera dagar, vi vet att det blir maskerad men inte riktigt vilken dag, men kul ska det bli och ni får höra mera om det i morgon när vi vet lite mera.

Duro brer ut sig

Tråkigt nog kan vi inte ha pippifåglarna kvar. Loffe är helt galen. Vi satte ut dom på balkongen för att de skulle få lite frisk luft och sol. Loffe stod bara och slickade på fönstret hela tiden och mer eller mindre hyperventilerade. Stackarn måste vara kopplad hela tiden inomhus annars står han bara och klöser sönder köksdörren som vi måste hålla stängd annars står han bara och försöker hoppa upp på köksbänken där fåglarna huserar. Vi hoppades att han skulle vänja sig men det är trots allt en Jack Russel med jakt i blodet så det lär aldrig gå över. Trist för vi gillar verkligen de små raringarna.Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Trist med fåglarna. Men det är som du säger Jack Russel + jakt = sant.
Många kramar från oss i ett snöigt men blött Sthlm.

ML

Märit i Mariehem sa...

Det kanske skulle gå att hålla honom hårt i koppel och låta honom komma närmare fåglarna en stund då och då, så kanske han så småningom förstår att de hör till familjen och inte är lovligt byte.
Men med den instinkten krävs det nog tid och tålamod.

Anonym sa...

Deb verkliga Karnevalsdagen är Fettisdagen,som i år infaller nu på tisdag den 12 feb. I Portugal brukar det vara helgdag.
Mardi Gras (betyder samma på franska)heter det bl a i New Orleans, som nog är den parad man i Sverige mest känner till, då jazzmusikerna brukade/r paradera. Och karnevalen i Rio förstås.

Men alla katolska länder firar karneval och den veckan har de sitt skollov motsvarande vårt sportlov.
På många ställen firar man också på söndagen före.
Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Marie-Louise - Än har vi inte riktigt givit upp.
stackars er som det bara snöar på. Hav tålamod, snart försvinner den .-)

Märit - Frågan är hur mycket tålamod vi har, men än vill vi inte riktigt ge upp.

Gunilla - I dag lärde vi oss att själva processionen i Tomar är i morgon. I kväll har vi sett karnevaltåget från madeira, de tycks variera dagarna här i Portugal.

God natt och sov gott gott folk .-)

/Annelie