Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-02-25

Måndagsexemplar


Nu lever vi ett riktigt portugisliv med ytterkläderna på inomhus.
Värmepumpen ville inte starta som den skulle så Hasse gjorde en närmare inspektion. När han öppnade luckan till stället där cirkulationspumpen mellan accumulatortank och värmeväxlaren sitter fick han sig en rejäl överraskning. Godset till pumphuset hade spruckit! Inte konstigt att den inte ville funka som den borde.


Högst irriterande, först var det ett rör för köldmediet som var sprucket så allt läckte ut och nu detta. Undrar just vad som kommer härnäst, olyckor brukar ju komma i triss.
Har vi tur så får firman vi kontaktat tag i en pump tills i morgon annars får vi nog sitta med kläderna på ett tag till för det är samma temeratur inne som ute, 12°, den stora skillnaden är att det ändock är varmare ute då solen skiner. Återförsäljaren kommer få ett tämligen missnöjt samtal och krav på ersättning, inte bara för reparationerna utan för vår ökade elförbrukning eftersom vi måste ha värmefläkt och elelement på.

Var på hägnet i dag eftersom det är Måndag. Det hände inte så mycket nytt eller ovanligt där i dag mer än att lilla Rufus piggar på sig rejält. I dag var han ute och undersökte omgivningen medan Carmen rengjorde hans box, det var första gången sen han fick sin egen box, det var så kul att se.
Kan lova att det var ingen höjdare att hoppa in i duschen då jag kom hem i gen. Som tur är har vi elvarmvattenberedaren så jag slapp i alla fall att duscha i kallvatten. Men hua när man kom ut ur de varma strålarna...

En liten film med Rufus :-)


Vi har varit i väg och skaffat kakel till nedre badrummet. Vi for till Abrantes där det finns en jättestor firma med bra sortiment. Men...
Det var inte mycket dom hade i lager, det mesta var det en väntetid på minst 1 månad. Eftersom vi inte kan eller vill vänta så länge fick vi kompromissa och ta ett kakel till väggarna som de hade hemma.
Golvet får vi söka efter på annat håll. Vi behöver max 10 cm stora plattor på grund av att det är fall i duschen och alla deras golvplattor var 20 cm. De hade mosaikkakel för pooler som hade kunnat funka men då hade vi fått vänta 1 månad. Knepigt, detta ska ju vara kaklets förlovade land, eller? Vi får leta under tiden vi fixar väggarna.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

7 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Det finns inget som är värre än att frysa inomhus. Efter många resor till Grekland i påsktider vet vi hur kallt tex gamla stenhus kan bli hua

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Nej ingen höjdare precis, men å andra sidan blir livet här i Portugal riktigt autentiskt :-)
/Annelie

Anonym sa...

Jag trodde ni flyttade dit för att inte frysa!!! hahahahhah
Kram från knasarna

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det trodde vi med!
Kram på er me

Anneli (Hilda) sa...

Kul att se Rufus bli lite piggare.

Märit i Mariehem sa...

Otur! Frysa inomhus är verkligen ingen höjdare!

Beträffande klinker, så har Christer delat plattor som ska vara i fallet. Det kanske skulle kunna vara en lösning för er?

/Märit

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Anneli - Han är så go´ och jag blir glad i hela kroppen när han kommer och viftar på svansen.

Märit - Klart tänkvärt tips. Ska genast avhandla det med byggmästaren Hasse

/Annelie