Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-15

Advokatbesök


Nu har vi varit hos advokaten och blivit på det klara med hur det funkar med testamente här. Vi tänkte att om vi skrev ett nytt testamente här i Portugal för enkelhetens skull skulle vi slippa stöka med översättningar, men det är ingen bra idé. I så fall gäller portugisisk lag, dvs att den efterlevande får 50% av kvarlåtenskapen och resten går till den andres släktingar, det är inte riktigt så vi tänkt det.
Att hitta en översättare så där är inte helt enkelt så då tänkte vi att en översättning av vårt svenska testamente till engelska för att sen få det översatt av advokaten. Men nä, det gick inte för det får bara översättas i ett led och den som översätter ska intyga att det är korrekt ord för ord.
Så på måndag ska vi kontakta ambassaden och se om de kan hjälpa till med översättningen eller om dom kan hänvisa till någon. När det väl är gjort ska vi ta papperen till advokaten och han fixar att det blir registrerat osv.

"Kålträden" Couve Galega blommar något helt fantastiskt

...och så här ser de ut när de inte blommar

På eftermiddagen mötte vi upp med Mandy och John vid hägnet för att försöka lista ut vilka renoveringar som behövs i hägnet. Precis allt behöver fixas så vi bestämde oss för att prioritera "köksdelen". Nu ska vi bara sätta oss ned och räkna ut hur mycket av allt som behövs.
Vi var och hämtade golvet till badrummet och då passade jag på och fråga om dom kunde tänka sig att sponsra med överblivet osäljbart kakel och det kunde dom, vi ska bara inkomma med hur mycket som behövs. En del av materialåtgången fixad, nu är det bara resten kvar.
Hägnet behöver också tillgång till advokat ibland. I dagsläget betalar dom för det, så när vi var hos advokaten passade jag på att fråga om han kunde tänka sig att volontera vid behov. Och det kunde han. Nu ska vi bara hitta en revisor oxå och fler företag som kan donera renoveringsmateriel.

Mums i dag, glass med färska jordgubbar, 1.50 € per kg, rena fyndet och så gott

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

7 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Vilket.krångel med papper :)Hoppas det fixar sig. Själva har vi fått en svår virus på datorn. Sonen har jonbat med den i 4timmar. Därför inget bloggande på ett tag. Sköt om er.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej på er!

Elände det där med virus och hackare. Hur kul kan det vara att sabba för folk?
Hoppas sonen lyckas fixa det.
Kram och lycka till

/Annelie

Aura sa...

Hej Annelie o Hasse,
Måste bara gratulera för det ni åstadkommer till hägnet.
Mkt ljus o kraft sänds
Varma hälsningar
Aura

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack Aura, det behöver vi :-)

/Annelie

Maud sa...

Anneli du är otrolig att fixa det för hägnet!! Att ha en så snäll och händig man som Hasse gör inte saken sämre.
Hade skolungar samlat in hundmat till hägnet eller missuppfattade jag det på hägnets sida??

Märit i Mariehem sa...

Det verkar krångligt med testamentet, men ni får säkert ordning på det, eftersom ni är medvetna om vad som gäller.
Hoppas att ambassaden kan hjälpa till.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Maud - Nog är Hasse snäll alltid, tur det.
Ja dom hade ett projekt/kampanj som dels handlade om vikten av sterilisering + att dom uppmanade folk att donera foder och annat som behövs. Ett mycket lovvärt projekt, än finns det hopp för att det kan bli en förändring i framtiden.

Märit - Dom är väldigt hyggliga på ambassaden så dom hjälper oss nog att lösa det hela. Tror nog inte vi är de första som behöver hjälp med såna här grejer.

Ha det så gott alla

/Annelie