Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-23

Apelsiner, apelsiner


Så var det dags för Feira da Laranja  i Convento de Cristo. Vi var 18 olika föreningar som deltog med allsköns bakverk och dryckjom, både alkoholhaltiga och nyttigare dryck, gjord på apelsin. Jag var den enda som hade något så konstigt som tvål med apelsin, den lämnade vi in till tävlingsklassen "invention", förutom den fanns klasser för sötsaker, likörer och bröd. Här är det inget snack om att man inte får sälja eller bjuda på alkohol på en marknad. Inte är det snack heller om att man måste ha godkänt produktionskök för att få sälja ätbara ting såsom det är i Sverige.
Som vanligt när jag är på marknad hade jag glömt något. Denna gång glömde jag apelsinsoppan som vi skulle bjuda på så Hasse fick ta en extra sväng hem och hämta den.

Carla, maria och Fatima vid vårt stånd

Förberedelserna är i full gång

Apelsingodis i mängder

Likörer

Ännu mer apelsingodis

Otroligt vilka bakverk det fanns

Änglar och demoner

Underhållning som tyvärr inte var så lysande

Eftersom slavdrivaren inte var hemma i dag blev det inte mycket gjort i badrummet.
Efter en god middag drog jag i väg till hägnmöte. Den här gången var mötet lite mer konstruktivt och det lyckades bli några beslut.
De som avlöste oss på Feira da Laranja kom till mötet jätteglada. Mandys marmelad vann priset för bästa kompotten vilket gav hägnet 100€ och en fin skulptur. Jättekul! Dagen var givande, förutom priset så såldes det godsaker och tvål för hela 254€.

Priset för bästa marmeladen, Mandy är duktig hon

Fantastiskt tak i Convento de Cristo

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Vad kul med en apelsinmarknad. Idag kom jag in via datorn....håll tummarna för att det fortsätter så, det är så jobbigt att kolla och skriva via telefonen. Beundrar er energi för både hundhägn och hus. Ha de gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Håller också tummarna.
Och vi som var oroliga för att det skulle bli fööör lugnt här :-) Full rulle hela tiden.
/Annelie