Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-06

Apelsiner och åsna


Den 23:e mars ska det vara en slags apelsin-festival i Tempelriddarborgen där bara icke vinstdrivande föreningar deltar och hägnet ska vara med. Det ska bl.a vara en tävling med produkter gjorda på apelsiner och vinnaren får 100€. Det gäller att komma med något riktigt apelsin-smask. Det kan vara kakor, godis, likör, sylt eller vad man nu kan hitta på. Så jag har en fråga till er kära läsare. Är det någon som har ett riktigt smarrigt favorit-apelsinrecept som ni vill dela med er av?
Bidrag får gärna lämnas i kommentarsfältet, är det ett hemligt familjerecept så går det alltid att skicka ett meddelande. Jag lovar att inte föra hemligheten vidare :-)


I dag var det lite annorlunda i skolan. Nästa vecka ska dom ha en läsvecka. Eleverna ska läsa en massa och några i klassen fick i uppdrag att skriva ner sagor från sina länder. Hasse var en av dom som fick uppdrag men han missförstod uppgiften lite grann och skrev om kräftfester och semlor, det platsade inte riktigt men Dacio skulle spara det till senare tillfälle.
Dessa sagor fick vi skriva ner på portugisiska på stora pappersark som sen ska sättas upp lite överallt i skolan tillsammans med namnet på landet dom kommer ifrån. Lite annorlunda och trevligt.

Skriver både högt...

...och lågt

Vår granne Lois har berättat att det ska finnas en åsna här i närheten. Han beskrev var den fanns och vi har tittat och tittat men inte funnit den förrän i dag. Vi har hela tiden gått och tittat på fel sida av vägen, men i dag gick jag och tittade på omgivningen och fick syn på åsnan en bit in på en tomt. Åsnetok som man är fick Hasse stanna ute på vägen och jag traskade över ängen för att hälsa på åsnan.
Åh, jag har förlorat hjärtat - igen! Gu´ så go´ han var. Han kom fram till stängslet och la huvudet på min axel och där stod vi och kelade en lång stund medan hans huvud bara blev tyngre och tyngre medan han myste och njöt. Det gjorde faktiskt jag med.

Visst är han söööt?
Nog märks det att det är Portugisisk vattenhund i Otto. Inget dike går obemärkt förbi

Vill också tacka Maud Nilsson för gåvan till hägnet

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Skriva ner sagor - låter inte som någon lätt uppgift i mina öron. Fast ni kanske har lärt så mycket portugisiska nu, så ni klarar det?

Har den där åsnan ovanligt långa öron, eller brukar de se ut så där?
Javisst är han söt!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Nä, inte kan vi så mycket inte, läraren vår hjälper till.

Åsnor har ju långa öron men jag vet inte om hans är ovanligt långa, fast de klär honom fantastiskt bra :-)

/Annelie