Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-09

Blixt utan dunder och möbler


Oj vilka störtskurar som kommer med jämna mellanrum. Tur att diken och brunnar här är så effektiva. Skurarna har inte varit långa men dock innehållit stora mängder vatten, under uppehållen har solen skinit och vägarna nästan hunnit torka upp innan nästa skur.
I går kväll blixtrade det väldigt, men inga åskdån och inget regn. Det kändes lite läskigt när vi gick med hundarna, man är ju inte speciellt van vid det, det brukar ju dåna samtidigt. Precis när jag skulle gå och lägga mig öppnades himlen fullständigt och världens knall kom. Duro som inte brukar bry sig om åska blev jätteorolig, likaså Otto. Loffe den coola brydde sig inte alls.

Jag har varit på möte med hägnfolket idag inför Apelsindagen. Kom och tänka på det här med tvål och apelsin, har gjort fast tvål med apelsin tidigare men nu ska jag göra flytande tvål med apelsin samt Apelsinsoppa att bjuda folk på i små muggar, eventuellt sälja varje mugg för en liten peng.
Jag har fått en del tips på vad man kan göra av apelsiner, vilket jag är väldigt tacksam för, men så kom jag att tänka på det här med tvål. När dom väl förstod att det var tvål (soap) och inte soppa (soup) det handlade om tyckte dom att det lät kul (uttalet på orden är ganska lika, i alla fall när jag säger dom). Ingen hade någonsin hört talas om apelsinsoppa så det slog mig att det skulle vara en kul sak att göra. 

Affisch om apelsindagen

Vi har äntligen hittat köksstolar och ett köksbord till som vi var och hämtade i dag. Vi har varit runt och kollat i massor med möbelaffärer och på He-Roy Secondhand men inte hittat vad vi varit ute efter. Men nu så är vi helnöjda. Samma sak med sängstomme. Nu har vi hittat en tack vare Facebook och den ska vi hämta i morgon. Den som söker han finner :-) Det gäller bara att ha tålamod.

Nya möblerna, till vänster syns stolarna vi vinglat på hitintills. Viss skillnad :-)

Fin va? Det tycker i alla fall vi

Och Hasse han sliter med badrummet. Det går inte så fort för det är mycket pul och pet med alla vinklar och vrår men det går framåt i alla fall. I dag tog han loss elementet vilket innebar ett visst vattenflöde på golvet som nu behöver torka.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Så snyggt bord med stolar för att inte tala om sängstommen, skitfin :)
Jag har heller aldrig hört talas om apelsinsoppa, men det går säkert bra att göra. Hoppas det slutar att regna snart över Portugal....annars får vi ta en annan väg hem :(
Kramiz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Kul att du tycker som vi:-)

Kommer ni förbi får vi bju´ på lite apelsinsoppa.

Vi har beställt bättre väder för er, hoppas nu bara vädergudarna lyssnar.

/Annelie

Maud sa...

Jag håller tummarna för att ni vinner på Apelsinfestivalen!
Tror på tvålen!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack, vi behöver alla tummar vi kan få
/Annelie