Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-24

Inga räkmackor!!


En "tradition" vi hade när vi bodde i Sverige var att äta en räckmacka när vi var på Ikea. Men några sådana finns icke att hitta här. Alltså har vi fått välja det näst bästa, laxwraps med tunnbröd. I dag när vi var där möttes vi av en sorglig syn; de var borttagna från menyn! Kvar fanns bara eländiga smetiga kanelbullar. Det är skandal!
Som sagt for vi till Ikea idag för att införskaffa madrasser, garderob och lite annat som behövs på nedervåningen. Vi hade så´n tur för just nu var det 20% rabatt just på sängar och sängkläder och när vi ändå var där passade vi på att införskaffa en ny madrass till vår säng också. Den vi har nu blev tillknycklad i flytten och har en stor knöl på mitten, på min sida går det an att ligga men på Hasses sida känns det som att man ska ramla ur sängen. Inte någon angenäm känsla precis.
Med tanke på att det finns ganska många konstiga lagar och regler här kollade vi om det var lagligt att köra hem med en madrass på taket. Killen på avdelningen kollade upp det och sa att vi måste gå till informationsdisken och få ett speciellt transportpapper som visar att sängen är betald och inte stulen om polisen skulle stoppa oss.

Välkommen hem husse och matte!

Det här med rabatt på varor funkar lite annorlunda vad vi är vana med från Sverige där rabatten dras direkt från varans pris vid köpet. Här läggs rabatten på medlemskortet att användas vid nästa köptillfälle. Vi tänkte vara smarta och handla sängattiraljerna först, få rabatten på kortet och sen gå in igen för att handla resterande grejer. Men nä, vi kunde bara använda denna rabatt först dagen efter och fram till Juli.

Som vanligt blev det ett ordentligt lass när vi ändå var där och när vi skulle betala i kassan ville dom ha vårt fiscalnummer (skattenummer) eftersom summan hamnade på över 1000€. Inte trodde vi att något sådant skulle behövas så inte hade vi det med oss inte, och inte har vi lärt oss att komma ihåg numret heller. Det blev lite kaosartat i kassan, - Hur gör vi nu? Kassören ringde efter hjälp och det löste sig genom att vi delade inköpet på två kvitton. Ha ha, det går att lura systemet.

Jaha, när allt var betalat och klart fick vi ställa oss i nästa kö för att få rabatten registrerad på vårt Family-kort, en del lades på Familykortet och en del fick vi på presentkort, det blev hela 17 stycken, allt för att man ska återkomma för att handla mer. Och så ville vi ju ha det där transportpapperet. Eftersom vi inte hade fiscalnumret ringde tjejen i kundtjänsten och frågade hur hon skulle fylla i papperen då vi bara hade adressen, och otroligt nog visade det sig att vi inte behövde sagda papper eftersom bilen var vår!

Många checkar blev det, nu gäller det att hålla reda på dom så vi kan shoppa loss igen

Hemvägen gick på småvägar i sakta mak med öppen baklucka och säng på taket med mig som alltid är orolig för att vi ska stöta på polisen och Hasse som alltid säger att det är lugnt det ordnar sig. Och det gjorde det för vi kom hem helskinnade utan att tappa något eller polismöten.

Så här tyckte jag att det kändes...

Håhå jaja, ibland är det bökigt att handla, men en sak lärde vi oss idag, och det är att alltid ha detta nummer med.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Är säker på att ni surrade fast lasten, så det blev riskfritt!
Bilen med hölasset skulle jag däremot inte vilja möta i trafiken.

Aura sa...

Hej Annelie och Hasse,

Har ni varit på den nya Ikea i Loures(norröver) eller den gamla i Alcabideche? Väldigt lite kan jag handla på Ikea, alltjämt drabbas jag av de starka kemikalielukterna som leder till köp olust.
Ni vet att det finns en Tradera o Blocket i Portugal? Välj Móveis /Möbler 0 provinsen/länet eller hela landet, så kan ni hitta ngt bra för mindre pris
www.custojusto.pt
www.olx.pt

Annelie, häromdagen såg jag den här annonsen o tänkte på dina olivtvålar....Olivolja som säljs av privat person i Santarém med omnejder...Oliverna är handplockade och pressas på tradionellt vis, kallpressade, utan tillsatser...men det rör sig om en mindre parti...så först till kvarn får mala...Tel nr o namnet på personen finns angivna...ifall du skulle gå i sådana tankar

http://www.custojusto.pt/Santarem/Vinho-Gastronomia/Azeite+novo+do+produtor+alta+qualidade+e+sabor-6953191.htm?xtcr=25&

Lycka till med alla era förhavande och må så gott
Aura

Aura sa...

Hej Annelie o Hasse,

Rum moblemang till en kung och sin drottning i Tomar,
http://www.custojusto.pt/Santarem/Moveis-Decoracao/Quarto+de+Casal+Estilo+Luis+XV-8340099.htm?xtcr=129&

Må så gott
Aura

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Märit - Hur säkert det än är surrat är jag alltid nojjig på att det ska lossna.
När jag googlade på "overloaded cars" kom det fram helt otroliga ekipage!

Aura - Det är till Loures vi åker när det är Ikeadax.

Vi har varit inne på dom sajterna och kollat men så är det ju det där med språket :-/

Jättegulligt av dig att komma med alla tips och idéer. Jag såg ditt meddelande om olivoljan men har dessvärre glömt att svara dig. Sorry för det. När man gör tvål ska det helst vara en "sämre" kvalitet för den fina jungfruliga har väldigt svårt att förtvåla sig, det blir inte bra tvålar av den men tack för omtanken.

Ha det så gott alla och sköt om er!

/Annelie