Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-27

Kors i taket


Wow, hör och häpna! I dag kom papper från Segurança Social. Vi har fått ett papper på provisoriskt "blå kort" så nu har vi äntligen fått ett socialförsäkringsnummer. Jippi! Nu är vi inte längre mellan två stolar eller ska man säga mellan två länder. Mycket stök och strul har det varit men skam den som ger sig.

Nu är golvet äntligen på plats i nedre badrummet med fogar och allt. Hasse har siliconat och i morgon blir det införskaffande av glasbetong som sja avskärma själva duschen. det går inte fort men det går åtminstone framåt och badrummet kommer vara i topp tills våra första gäster kommer.
Det är våra nyfunna bloggvänner Åse och Lasse som åker till Portugal för att bland annat kolla på hus som ska komma och bo hos oss så då måste det ju vara fint.


Loffe börjar mjukna. Rufus har inte fått komma i närheten av soffan och Loffe har blivit tvärsur om vi, framför allt Hasse har kliat på Rufus. men i dag fick Rufus ligga i fred i soffan. Loffe kom visserligen fram men han fick inget raseriutbrott och gick sen och lade sig att sova på en av alla hundkuddar på golvet. Framsteg, så härligt.
Ute är det inga som helst problem, då kan de gå sida vid sida och lukta på samma nyhet som de bästa gamla vänner, snart blir det nog så inomhus också.

Regnet det fortsätter. Nu har vi börjat "föra bok" över alla millimetrar som ramlar ner från himlen. I går var det 11mm och idag 15mm och det syns på golven! Vi har ytterdörren öppen om dagarna så att hundarna ska kunna roa sig lite och sen är det så gott med lite frisk luft i huset. Visserligen har vi en stor handduk innanför dörren som ska funka som en dörrmatta men vår vän Otto är duktig på att flytta den så det blir som det blir. Längtar efter lite torrare väder.

Tråkigt med regn...

...men å andra sidan blir det grönt och det frodas

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej
Vi är vana att bo i ett renoveringsobjekt så ni behöver inte stressa för vår skull.

Jag längtar efter att komma ner till dels Portugal och dels er. Det skall bli såå roligt.

Jag hoppas vi kan ta med oss solen ner för här är härligt soligt, men kalla mornar.

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Klart ni ska bo ordentligt. Dessutom är det bra att ha press på sig för då blir det ju färdigt nå´n gång.
Förresten, vilket datum tänkte ni komma? Du har säkert skrivit det nå´nstans men inte kommer jag i håg det inte. Ni måste ju få en vägbeskrivning och telefonnummer också.
Vi är tacksamma om ni lyckas packa ner lite sol också :-)

/Annelie