Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-31

Muito chuva = Mycket regn


Snacka om regn, det är helt makalöst. I natt kom det 36mm och det har blivit en början till risodling längst ner på tomten. Vi hade lite tur och det lugnade ner sig en aning då vi gick morgonpromenaden med hundarna, precis när vi kom hem öppnade sig himmelen igen.
Vi for iväg för att införskaffa lite grejer till nedervåningen. Vi tog den "gamla" vägen via en bro där brospannet normalt ligger en sådär 2,5 meter över vattnet. I dag när vi kom såg man inte längre hålet under bron, vattnet hade stigit rejält under natten.

Mycket vatten vid bron
 När vi kom hem fyra timmar senare var bron helt översvämmad. "Ingen far" sa Hasse och började köra trots mina protester, men som vanligt borde han lyssnat på mig från början för det var till att vackert backa därifrån. Det var lite väl mycket vatten, och backa i översvämning är inte så enkelt, man ser ju inte vägen och inte heller dikena. Men det gick bra i alla fall.

4 timmar senare - "Det är lugnt, jag har kört på värre vägar"...

... vi var tvungen att backa därifrån

I Tomar stod brandkåren och spärrade vägen så där fick vi vända och köra en annan väg. Tur ändå att vi lärt oss hitta.

Detta är ingen sjö, man ser bevattningsanläggningen till vänster, den behövs nog inte just nu

Kollade regnmätaren nu ikväll och det har kommit ytterligare 19mm. Enligt väderrapporten ska det vara lugnare i morgon och det hoppas vi på nu.

Väl hemma igen satte vi igång att fixa nedervåningen. Nu är det bara toastolen och duschen kvar och det får Hasse fixa i morgon när jag är på hägnet.

Vi hittade en fin lampa...

... som nu hänger i sovrummet

Gardiner och soffbord saknas, vi har inte hittat rätt saker

Ottos morrhår, han la sig i min fotografering av...

...Rufus som gnager ben och myser

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

6 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Uja vad regn ni fått, tur vi avstod från Portugal på hemresan. Här har vi haft tur med vädret. Roligt att se hur ni börjar få till det i gästvåningen. Jag kan fortfarande bara läsa och skriva på telef. Konstigt bara er blogg som inte går att öppna. Kramiz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja det var nog tur att ni inte tog den här vägen hem även om det varit kul att träffa er igen.
Er och vår blogg verkar ha svårt att kommunicera med varandra. Under "Vår blogglista" har det nu stått - senast uppdaterad 2 veckor - i flera veckor nu, men ni skriver ju varje dag! Mycket mysko.

Letade runt lite och du kanske kan rensa cashminnet? Instruktioner finns här: http://support.google.com/blogger/bin/answer.py?hl=sv&answer=32050&topic=1697702&ctx=topic
Fast det hjälpte inte för min del.
Tekniken är toppen när den funkar.

Ha det så skönt i solen
/Annelie

Maud sa...

Vad lång päls han börjar få fina Rufus. Vilken skillnad på honom nu...det värmer i hjärtat att se.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Pälsen växer så det knakar. Han har dock kvar krustor och lite klåda som vet:en får kolla på när gänget ska steriliseras. Rapport kommer

/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Men hjälp så mycket regn och översvämning! Då borde man inte gnälla över att vintern inte vill släppa greppet här hemma! Det är ändå bättre än översvämning!
Härligt att se hur Rufus ser ut att må gott på sin liggplats!

Kram Märit

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Fick man välja skulle det vara varken mycket regn eller snö, lite lagom för det gröna skulle räcka. Men, man kan ju inte få allt.
Nu håller vi tummarna att våren kommer kommer till er.
/Annelie