Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-14

Poesi och veterinär


I dag var det så dags för Hasses premiär som poesiuppläsare. Den här veckan har dom läsning som tema i skolan, där ungarna ska läsa böcker och även höra andra läsa.
Jag körde till skolan och Hasse satt bredvid och övade, framför allt på den portugisiska delen eftersom alla uppläsare ska berätta om vad poemen handlar om på portugisiska.
Väl framme började vi med att gå till en engelsk-klass där några av våra kamrater läste upp sagor och sägner från sina hemländer på engelska, sen fick eleverna svara på frågor. Ett bra sätt för dem att öva sina språkkunskaper.
När det var över vandrade vi vidare till lärarrummet där uppläsarna fick rada upp sig. Alla började sina uppläsningar med en förklaring om handlingen på stapplande portugisiska för att sedan läsa upp själva poemet på sitt eget språk. En bra språkövning för dem också.  Jag filmade när Hasse läste upp sitt., tyvärr hörs det inte så bra men är det tyst runt er så kan ni nog höra hans uppläsning.Hemma igen så satte Hasse dit de sista kakelplattorna i nedre badrummet och jag ägnade mig åt lite trädgårdsarbete, dvs rensa bort ogräs och gräs för att få till någon slags blomsterrabatt.  Medan jag höll på insåg jag att vi behöver stängsel för att skydda en sådan, diverse blommor som fanns är halvt uppätna och ni kan nog aldrig gissa av vem. Jag säger bara; Otto!

Det fina torget i Serra där vi fikade på väg hem från skolan

Medan vi höll på och jobba som bäst blev Otto biten eller stungen av något. Hela ansiktet hans svullnade upp och han började likna en Bullterrier eller något. Ögonen försvann in i en jättesvullen näsrygg och var så små så små. Alltså blev det en tur till veterinären där han fick en 5x dos med kortison och piller att fortsätta med hemmavid. Veterinären skrev ut piller som vi ska ha hemma om det händer fler gånger, och det kommer det säkert att göra. Undrar just om en veterinär i Sverige hade gjort det? Besöket ruinerade oss inte helt, det gick på 41 € och de 60 pillren vi ska ha utifallatt  gick på 10 €, klart överkomligt. Billigare än läkarbesöket i går som gick på 60 € utan medicin.

Otto med svullet ansikte

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Leena:
~Bra kämpat Hasse. Stackars Otto, hoppas han inte har alltför ont och kryar på sig men han ser då svullen ut :( .~

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja Hasse kan han.
Otto fick ju en dunderdos medicin hos veterinären så svullnaden var nästan borta på kvällen och nu är han sitt vanliga jag igen. Tur att det var en så "enkel" åkomma. Han hälsar att han kan fortsätta terra omgivningen obehindrat igen :-)

Ha det så gott

/Annelie