Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-11

Rufuspromenad och fågelskrämmor


Som vanligt en Måndag var jag på hägnet. Det kom en man i morse som lämnade en hund, det var så sorgligt att se. Hunden grät och stod på bakbenen mot grinden som om han ville säga - Gå inte! När hon sen skulle in i en av boxarna kunde jag verkligen känna hennes rädsla. 15 nyfikna hundar bara rusade fram och skulle undersöka medan kraken gjorde allt för att gömma sig men ingenstans fanns. Hon kröp ihop i ett hörn och körde in huvudet i hörnet med svansen mellan benen. Mötet gick bra i alla fall, ingen gruffade och alla lugnade ner sig tämligen snabbt. Om ett par dagar är hon sorgligt nog passiviserad som de flesta andra.

Måste ju berätta något roligt också. När Hasse kom och hämtade mig tog vi ut Rufus på en liten promenad. Han for runt i kopplet och ville titta och lukta på allt, och inte minst ville han lyfta på benet, inte bara en gång utan gärna 3-4 gånger på varje pryl vi gick förbi.
Nästa vecka ska vi ta med våra hundar och gå en promenad tillsammans med Rufus. Kommer dom överens kommer Rufus att få flytta hem till oss efter ett rejält bad. Vi vill vänta till nästa vecka för funkar samvaron vill vi vara hemma några dagar med hela gänget och inte vara tvungna att fara iväg någonstans.Vi har många Pardaler (sparvar) som gärna vill bygga bon under takpannorna på den öppna verandan, kruxet är att dom skräpar ner och skiter alldeles för mycket och det blåser gärna in under dörren till den glasade verandan också. Så nu har vi gjort lite fågelskrämmor i form av sönderklippta äggkartonger i plast. Förhoppningsvis funkar det och att dom hittar andra utrymmen att boa på i stället. Vi vill ju inte att dom ska flytta helt och hållet för dom är så söta och kvittrar så glatt, i bland rent öronbedövande. Och så gillar dom flygfän som till exempel mygg, vilka de gärna får festa på för vår del.


Undrar om den här växten har blommat eller är på väg att blomma. Tänker på "Edward Scissorhand" när jag ser den


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Va kul att se skillnaden på Rufus nu ser han ju ganska "normal" ut. Undrar vad det kan vara för ras , nig-sittande schnauzer-pincher kanske.
Han är ju riktigt söt. Lycka till
Mvh Annki

Anonym sa...

OJ vad roligt med Rufus! Han ser ju ut att ha anpassat sig väl. Hoppas det går bra med Loffe & Co. Lycka till!
Hälsningar
Agneta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack Annki o Agneta. Jag tror att det är en mix med Podengo Português. Han ser ut som en sådan men har bredare huvud än de brukar ha. Det är ju en övergiven / gatuhund så man kan bara gissa. men han är så snäll och go så han kan få vara vad som helst :-)
Håll tummarna att det går bra.

Ha det så bra allihop

/Annelie