Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-25

Trist dag på hägnet


Det var ingen vidare dag i hägnet idag. När jag kom var Carmen och Rikardo väldigt upprörda. Under Söndagen hade Fatima varit där och stoppat in ytterligare en hund trots intagningsstopp. Denna hittades i morse död och äten på. Dom visade en bild och jag lovar den var inget vidare. Förutom den hittade jag en död hund som blivit ihjälbiten. Överbeläggningen är stor och det stressar hundarna extra så de har svårt att hålla sams.
På mötet bestämdes det att inga fler hundar skulle tas in men tyvärr är det inte alla som lyssnar på det. Förutom de döda hundarna var det fler som blivit sjuka och flera nya ansikten, bl a en jättetrevlig schäfer som Fatima tagit tillbaka då mannen som adopterat inte gav hunden mat.


Här i Tomar är det dyrt av någon anledning att kastrera djur, en medelstor hund går på 250€ vilket är en förmögenhet för folk som inte tjänar  så mycket, det är en av anledningarna till att det finns så mycket gatuhundar.
Vi har nu tre stycken, Otto, Loffe och Rufus som ska steriliseras och har fått tips om en veterinär fem mil härifrån som är human i prissättningen. Våra + en väns tik skulle gå på sammanlagt 120€! Han är inte den enda som är billig utan vi har hört om fler men dock inte i Tomar. kan det bero på att detta är en tämligen burgen stad så veterinärerna passar på att mjölka?
När vi far dit ska jag prata med honom och se om det går att ordna en spayathon, dvs hundar steriliseras på löpande band under en dag eller två. Filipe som är med i styrelsen för hägnet hade namn på två veterinärer i grannstan som också var billiga och jobbade med steriliseringsprojekt, kan dom och "vår" veterinär ställa upp skulle det kunna bli något om vi lyckas samla ihop slantar till det.

När vi bodde i Sverige var jag engagerad i rumänska gatuhundar och Hasse och jag var med på en sån spayathon som vår förening sponsrade. Har ni lust så är här en liten film och lite foton om den. Går det att ordna i Rumänien måste det ju gå att ordna i Portugal, inte sant?Jaha, nu blev det en hel del om hundar igen, men det är svårt att låta bli skriva om det eftersom det ligger mig varmt om hjärtat.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


6 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hejsan
Jag beundrar dig att du orkar engagera dig. Jag är så feg så jag vet inte om jag hade orkat se det.

Det vore jättebra om ni kunde få tag på några billiga veterinärer som kunde ställa upp.

Nu byter jag ämne.
Är det något ni vill att vi skall ta med tex i verktygsväg? Det gör vi så gärna. Röda tätningsringar och fiberhusk noterat.
Säg bara till

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Åse
Det är ingen höjdare med allt man får se men det är bara att vackert försöka se förbi eländet och istället fokusera på vad man kan göra för att det ska bli en förbättring.

Det enda Hasse kommer på är en elektrisk vattenkyld kakelskärare men en sån är nog lite stor att pilla ner i bagaget?

Ska bli kul att ses!
/Annelie

Anonym sa...

Vilken skillnad på pris det låter ju jättebra. Vet du om det är olika priser på tikar o hanar ? Ska bli intressant att följa hur detta går.

Anneli (Hilda) sa...

Det var jag.

Märit i Mariehem sa...

Ni är verkligen värda all beundran för det jobb ni lägger ner på hundarna.
Hoppas att det ordnar sig med priset hos veterinärerna.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Svarar er båda på en gång - När vi kommer till veterinären ska vi forska lite djupare om hur mycket det skiljer. Jag hoppas vi kan få till en bra deal. Fortsättning följer...
Suss gott, det tänker jag göra :-)
/Annelie