Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-03-03

Vår första marknad


Nu har vi stått på vår första marknad i Portugal. Med oss hade vi getmjölkstvålen, babykläderna och en massa annat second hand. Vädret var inte det bäst tänkbara men det var åtminstone torrt och hyfsat varmt till en början. Vi lyckades sälja några grejer innan regnet började och vi fick täcka bordet med plast, vi hoppades alla att det snart skulle sluta men det fortsatte tråkigt nog. Folket försvann och det går ju heller inte att sälja saker som är övertäckta så alla packade i hop i förtid, meningen var att marknaden skulle vara till 18 men det blev 14 istället. Det var trevligt i alla fall då vi stod tillsammans med några vänner vi kunde fördriva tiden med och vi sålde i alla fall för 50 € som blir till medicin till hägnet.
Bättre lycka nästa gång, marknaden ska vara första Söndagen varje månad t.o.m September så vi ska nog bli av med grejerna.

Hasse trivdes

Här roar/tröstar vi oss med brandy tillsammans med Carolyn x 2 och deras makar.

Vi for hem med prylarna. Hasse fortsatte kakla och jag for till Ruth vars make dog i fredags. Hon har det tufft nu. Inte bara det att maken dog utan de har fryst deras bankkonton också. Som tur var hade de lite slantar hemma så hon sitter inte helt i sjön.
Hon frågade om vi hade testamente vilket vi har, men vi måste få det översatt till portugisiska för dom har en, för oss, konstig lag här. När mannen dör får hustrun hälften och den andra halvan ska gå till makens släktingar så nu måste vi boka tid hos en advokat och få det fixat.
Det känns bra att ha besökt henne, hon behövde både sällskap och få prata av sig. Just nu är hon helt ensam, hennes bror och pappa kommer först i veckan.

När jag åkte därifrån körde jag helt vilse. Jag satte GPS:en till "hem" men jag hamnade bara på eländiga lervägar hela tiden, körde i cirklar och lyckades hamna tillbaka till samma j-a lervägar hela tiden. Till slut fick jag lura apparaten genom att knappa in Tomar och välja bort vissa vägar, när jag kom i rätt riktning kunde jag knappa in "hem", till slut lyckades det och jag kom äntligen hem. Alltid lika spännande att köra här.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej
Vad tråkigt med marknaden. Fast det blir säkert bättre nästa gång.

Vilken konstig lag. Bra att veta så man får fixa det om vi flyttar.
Det var snällt av dig att besöka kvinnan som förlorat sin make.

Nu åker vi till Lissabon om knappt fyra veckor. Vi hoppas på en gnutta sol.

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Vi har beställt vackert väder till er :-)
/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Ibland blir man verkligen motarbetad av vädrets makter.
Hoppas ni får bättre tur nästa gång.

Tror att det är så här i Sverige också, att när någon dör, så fryses kontona tills bouppteckningen är klar. Det kan förstås ställa till besvärliga problem mitt i sorgen.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det blir säkert bättre väder nästa gång.

Fördelen med Sverige är ändå språket och att maken/makan har arvsrätten om man inte har barn, inte övriga släkten. Så nu gäller att få testamentet översatt till portugisiska

/Annelie