Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-04-28

Framsteg på hägnet


I dag åkte vinterjackan fram. Attans vilken vändning väderguden gjorde. Värmepumpen hade vi stängt av för säsongen hoppades vi men den fick vi sparka i gång igen. Huset blir utkylt bra kvickt, med 3-4° nattetid och 10-12° på dagen med isvindar blir det ruggigt.
Vädret till trots satte sig Hasse på traktorn och klippte färdigt hos grannen. När han ändå var i farten tog han sig svängom på vår tomt också.

Vårbruk på gång, dock ej Hasse

Nu blir det ganska mycket om dagens hägnmöte, för jag vet att det är donatorer som gärna vill veta vad som händer. Jag trodde var årsmöte, så var det inte utan det var ett slags extramöte - kommunikationsbrist för det var fler som trodde som jag.

Nåja, det var för omväxlings skull ett bra möte denna gång. En styrelse tillsattes, inte med mig som president, det hade inte funkat rent praktiskt. Det är nu Fatima som är president. Innan jag röstade ville jag veta om hon kunde lova inför alla att inte fylla på hägnet med fler hundar och det gick hon med på. Nu gäller det att se till att det löftet uppfylls, för att göra det svårare för henne att bryta löftet ska jag göra en poster att sätta upp vid hägnet att det är intagningsstopp.
Min uppgift är att vara president för fiscal-kommitén, dvs jag ska tillsammans med några andra gå igenom räkenskaperna, en slags revisor. Äntligen blir det transparans i föreningen.
Andra bra saker är att vi ska ha vårt första "adoptionsevent" nästa helg när det är marknad i i parken. Jag ska vara där med secondhand-grejerna och samtidigt vara en hjälpande hand med hundarna.

Titt ut

Vi ska försöka få veterinärer att samarbeta, dels ge hägnet en gratisdag/månad, bättre priser vid konsultation och försöka få dom att ge rabatt till medlemmar. Bra för dom och bra för hägnet om det kan locka fler medlemmar och volontärer oclså.

Hitintills har det varit stängt i hägnet på söndagar, ingen har varit där utan det har laddats med mat och vatten på lördagen. Nu ska hela styrelsen hjälpas åt att gå till hägnet och kolla upp mat, vatten och att inget hänt. Ett klart framsteg. När jag tidigare tyckt att alla i styrelsen skulle jobba åtminstone en dag i hägnet för att se hur det är där har det inte mottagits så väl. Kanske de behövde en tid för att låta allt sjunka in.

Titt ut igen

Carmen och Rikardo har inte blivit så väl behandlade vilket är så galet så galet. carmen var på väg att säga upp sig idag vilket hade varit en katastrof. Dom gör ett jättejobb och de är de absolut viktigaste personerna i hela föreningen vilket jag också talade om för de övriga.
Nu äntligen får de papper på sin anställning, reglerade arbetstider och semesterersättning, något de inte fått hit in tills. Carmen har fått betala alla telefonsamtal själv hon haft för hägnets räkning medan Fatima fått ersättning för det hon ringt. Nu blir det ändring. I morgon tar jag med en av våra gamla telefoner som bara ska användas i hägnet. Vill Fatima ringa för hägnets räkning måste hon ringa på den telefonen.

Det var även prat om  vi skulle satsa på renovering eller försöka hitta en annan lösning. En tjej från Belgien ska försöka få kommunen att släppa på mark den fått då folk utan släktingar dött och marken går till kommunen. Det är bara att hålla tummarna att det funkar. Det vore den bästa lösningen då hägnet i dagsläget i stort sett är fallfärdigt.

Framsteg sker även om det inte går så fort man skulle vilja.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.4 kommentarer:

Maud sa...

Vilka framsteg!! Och vad bra att Carmen och Rikardo fick upprättelse. Självklart är de viktigast...det måste de andra inse. Hoppas allt klaffar och ni får mer och billigare hjälp av veterinärerna. Ett bra möte.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

"Sent skall syndaren vakna", med tiden kommer även de mest uppnästa (de som anser sig vara förmer än andra) inse vilka som faktiskt är viktigast .-)
Nu håller vi tummarna att allt flyter på så som vi vill.
Ha det så gott
/Annelie

Leena sa...

Det var ju ett jättebra möte, ni fick till många bra beslut som leder framåt och när det sker fler och fler gånger i möten så har ni satt igång ett nytt arbetssätt.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Nog tyckte de flesta att det var ett bra möte, men det strulade till sig idag.
Som dom säger, "Verkar det för bra för att vara sant så är det förmodligen det"
Men man får vara glad för det som funkar.
Ha det så bra
/Annelie