Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-05-18

Doido och Dog Walk


Det har inte blivit något skrivande på några dagar, har inte riktigt varit på humör för det men nu ska det bli några rader.

I Torsdags kom åsnehuset. Vi betalade dubbelt för att få hit det stora paketet, dom tog extra för att det krävdes stor bil och dom skulle även se till att lasta av där vi ville ha det. Upp dök en liten bil med 0 möjligheter att lasta av ett många meter långt paket på 540kg. Det blev en del dividerande med firman som hävdade att vi betalt för en normal transport och efter en del räkneövningar med dom insåg de att de gjort fel så vi ska få pengar tillbaka. Återstår att se hur den detaljen flyter.

Liten bil...

... där paketet tog upp hela utrymmet på en jättelång pall.

Nåväl. Vi fick öppna vårt Otto-hinder och de lyckades backa ner till stället där vi ville ha paketet. Nu är det inte bara att lyfta ut ett sån´t schabrak med handkraft precis. Hasse knöt diverse spännremmar mellan pallen och den lilla traktorn. Sakta sakta drogs pallen ut och traktorn stod på bakhjulen med jämna mellanrum. Ett par kraftiga stockar lades på ”stegrampen” baktill för att smällen i backen inte skulle bli för häftig. Dom bromsade fallet en del och till slut var paketet nere.
Killarna som kom med allt bara skakade på huvudet och nu fick jag lära mig ett nytt ord; Doido, som betyder crazy.

Stockar på plats och äventyret börjar

Nästan ute

Grabbarna tänkte dom kunde hålla emot

Vädret är inte det bästa, det regnar, blåser häftiga stormbyar, 13° och idag kom t.o.m hagel så det dröjer en stund innan uppförandet av åsnehuset börjar.

Trots vädret dök ett 20-tal volontärer upp för hägnets Dog Walk. Vi har lärt oss en del så idag gick det lite smidigare att lämna ut hundar. Eftersom Carmen inte är kvar, det var hon som visste till viken box varje hund skulle tillbaka, införde vi märkning av varje hund. En bit maskeringstejp med respektive boxnummer på kopplet gjorde att alla hundar kom tillbaka till rätt ställe.

Rastning i floden Nabao

Min hund tog sig en liten simtur

Turister ville fota gänget så de fick ta min kamera också, alla var inte med då alla går olika fort.

Gissa att hundarna är lyckliga att få komma ut. Några vi försökte få med på promenaden fick vi lov att byta ut då de var alltför vettskrämda, flera har ju inte varit utanför hägnet på flera år eller t.o.m aldrig och vägrade gå, men de som ville hade en toppendag. De som inte vågade får vi småöva med lite då och då så de också kan få komma ut och ”läsa tidningen” nästa gång.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Vad roligt för hundarna att få komma ut på promenad. Sen blir jag lite avis på ert lilla hus, det skulle jag också vilja ha. Snart är det dags för ett nytt tillskott i "djurparken" :))

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hitta åsna är inte så lätt som vi trodde. Men trägen vinner.
Ha det så gott
/Annelie