Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-05-13

Ovälkommet brev


I dag kom ett lite oroväckande brev på posten. Först fattade vi inte riktigt vad det var men efter en del tragglande kom jag fram till att det måste vara böter för fortkörning med 120€ i böter. Brevet var adresserat till Hasse men registreringsnumret stämde inte riktigt. I brevet står det 97-NI-31 och Hasses MC har 97-NH-31. Undrar just hur dom lyckats trassla till alltihop? Hasse for till polisen medan jag tog Duro till veterinären. På polisstationen höll dom med om att det var helt uppåt väggarna men dom kunde inte göra någonting så nu ska Hasse försöka få ihop ett brev till polisen för att rätt människa ska få böterna. Det är bara att hålla tummarna.

Läskigt brev

Duro började svälja konstigt igår. Tänkte att det ger sig men i natt hade han jätteproblem och hade mer eller mindre panik. Han krafsade på mig och ville gå ut, där började han vräka i sig gräs, det var kallt och jag stod nästan och sov så jag gick in och satte mig att vänta i soffan. Efter ett tag kom han in och ”anfallet” hade lättat men han hade en del svårigheter kvar så vi tog det säkra före det osäkra och tog honom till doktorn. Nu är inte Duro den lättaste hund att ha att göra med i såna situationer, rumänsk gathund som han är med dåliga erfarenher av diverse behandlingar. Han fick munkorg på sig och veterinären kände igenom halsen från utsidan.
Veterinären trodde att det var en förkylning med ont i halsen så han fick lite mediciner och förhoppningsvis går det över. Nu i kväll är det ganska lugnt med honom.

Jag var i hägnet idag vilket var lite tråkigt då Carmen slutade förra veckan. Hon fick nog av Fatimas påhitt, hon säger en sak men gör allting tvärtemot sen. Inte lätt att jobba under sådana premisser. Nu är det en tjej som bara pratar portugisiska där, bra att träna på i och för sig, hoppas nu att hon är bra på sitt jobb.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Aura Lourenco sa...

Hej Annelie och Hasse,

När jag läser att ni vill döpa huset till "Quinta Sinto Bem"...nja......Sinto = låter lite sorgsamt
Du producerar tvålar som luktar gott..."Quinta dos Sabonetes" eller mycket bättre " QUINTA DOS AROMAS"...alltså det luktar gott/aromatiskt om ert hus, sedan får ni se till att ha en liten trädgård med luktärtor, blåbär, hallon.

Det ordnar sig med böterna, stå på dig Hasse

En varm hälsning...Aura

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tusen tack Aura! Jag fullkomligen älskar namnet Quinta dos Aromas! Nu gäller det bara att hitta luktärtorna :-)

Böterna löser sig säkert efter Hasses brev till dom.

Soliga och doftande hälsningar från oss. Ha det så gott