Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-05-30

Vardag igen


Åter till vardagen nu när pappa och Ingrid farit tillbaka till gamla Svedala. Det var himla roligt att dom kom.
Nu ska det väl bli lite mer ordning på bloggandet, det har ju haltat lite den senaste veckan.

Rabarber som dom hade med sig. Denna gång planterade i krukor på säkert avstånd från Otto

Carlos dök upp idag och arbetet för det kommunala avloppet fortsatte. Det skulle komma en traktor för att hjälpa till att få ner cementrören i backen men denna dök aldrig upp så de fick jobba och slita för hand för att få dem på plats. Inget lätt göra då de väger bly, men nu är de på plats i alla fall.

Otto undrar säkert om han kan hjälpa till att gräva


Vardagen idag bestod för mig av ett besök i hägnet tillsammans med Brigitte. Det har ju till slut beslutats att dels ha intagningsstopp och dels att de sjuka, jätterädda och väldigt gamla hundar ska få somna in. Detta för att ge de som har en chans till ett bättre liv också ska få det drägligare tills de förhoppningsvis blir adopterade. Det vi gjorde idag var att räkna samtliga hundar och gå igenom vilka som mår sämst och borde få gå till den eviga vilan. Jag lovar att det är ingen vidare syssla men tyvärr nödvändig. Hade vi inte tagit tag i det så hade det aldrig blivit av och hägnet hade fortsatt att bara fyllas på med fler slagsmål och ihjälbitna hundar till följd.
Det kommer en ständig ström med folk som vill dumpa sina hundar, och finns ingen av oss ”nej-sägare” i närheten tas dom emot. Vi skulle behöva stå vakt hela tiden vid dörren.

Frampå eftermiddagen när allt var lugnt på hägnet stod jag och tittade in i en av boxarna. Där var fullt med stora feta råttor som vallfärdade för att förse sig med hundmaten. Vi tog bilder för att visa kommunen att dom måste göra något åt problemet. Bakom hägnet finns en stor yta där kommunen samlar sina äckliga gamla soptunnor.

Oönskade husdjur


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

0 kommentarer: