Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-06-13

Framsteg i arbetet


Hej på er det är jag Hasse som skriver.
Vilken revolutionerande upptäckt jag har gjort idag, eller det är kanske inte helt sant då det var Jan nere i Alentejo som fick mig på spåret. Jo varje gång någon icke-murare har varit här och fixat så har dom bara använt cement och sand ( betong ) till allt dom har lagat, och jag har försökt hitta cementbruk men nej, nej det har inte gått, tills Jan sa: Äh det får du blanda själv.  Igår hittade jag riktig hydralisk kalk, j-r vilken skillnad, nu går det ju att mura exakt vad man vill. Förresten köpte jag en säck med gips också, en skvätt i bruket och man kan lappa/putsa lite snabbare.

Det enda molnet har varit att nu när jag sitter här så var det nå´t kryp som bet mig i foten och attan vad det kliar.
Nä, då är det mera glädjande att elen inför besiktningen för trefas är helt klar, vi ska betala 51 € i morgon och sen tar det bara två till tre dagar innan vi får besked om elmyndigheten genomför en besiktning eller om dom meddelar att ingen besiktning behövs för att dom litar på El-Bruno, i så fall har vi trefas om två veckor, kulis julis det gillar vi.
Inte bara det, i morgon ska jag fixa det sista som fattas med inkopplingen av toaletterna till det kommunala avloppet, sen blir det jäklar i mig semester här inne.
Åsnehus, brunnstak och bevattning får vi återkomma till en annan dag.
Hasse vid knapparna. 

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

3 kommentarer:

Aura sa...

Hej Annelie,
Jag vet faktiskt inte Om Lusiadas (det största verk fr Camöes) har översatts till svenska, i så fall på Sthlm universitet, ska kolla upp det.
Det är svår läst. På skolan fick man inte läsa visa delar för de uppfattades antingen som profana eller sexuellt liberala...och vad tror du att vi gjorde? Vi memorerade enorma stycken utantill...vid mognare ålder läste jag Camöes på nytt…och då inser man vilket stort verk han lämnade efter sig…
Annan gång ska jag förklara varför vi kallas O povo Luso...Luso folket

Lycka till med strömmen...må ert hem lysa som en fyr...så alla kan hitta hem till er.
Varma hälsningar till er båda
Aura

Åse Rexius sa...

Hej
Bra tips inför vår kommande affär av vingåden, det kommer verkligen att behövas lagas och muras.

Sköt om dig
/Lasse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Aura - Tack, du är för go´.

Kan tänka mig att ni läste de förbjudna delarna. Säg till ungar att dom inte får är ingen bra idé. När jag var liten läste jag i smyg Tage Danielssons "Historier för barn över 18" bara för att jag trodde de var barnförbjudna :-)

Åse - Ja ni har en hel del att göra på vingården och vi är glada om vi på något vis kan hjälpa till. Ska bli spännande att få er som grannar ett stenkast bort.

Ha det så gott alla

/Annelie