Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-12

Luriga kineser, Rufus och väder


Det har blivit lite svalare nu, skönt. Igår kväll var det 18° och vi frös! Det känns bra märkligt, man ska ju inte frysa då! Än har vi inte ställt om hjärnorna till de temperaturer som gäller här. Men om man tänker på att det varit 40° ett bra tag nu så blir ju skillnaden hela 20°, klart man huttrar då.
I dag har det varit 30° och det har varir ganska behagligt då det också fläktat. Det är också svårt att få in i hjärnan att det kan vara behagligt vid den temperaturen för i Sverige höll man ju på att smälla av då. Tack vare temperatursänkningen kunde Hasse vara ute och jobba på uteplatsen framför huset. Nu finns det hopp om att den blir klar nå´n gång.


Jag var tillbaka till nya veterinären med Rufus för koll idag. Något bättre har han blivit men inte mycket. Det blev lite nya piller, kortison för att få bort klådan som gör att han får sår som blir infekterade. Vi fick med oss ett ”vanligt” schampo och mer gucka som luktar lacknafta som han ska badas med. Först ska han badas med schampot och sen genomblötas med guckan för att få bot på Demodexen, det ska upprepas var tredje dag ända tills vi fått bukt med den.
Varje gång jag badar hund går ryggen av så jag bestämde mig för att leta reda på en balja av något slag som man kan sätta på ett bord och använda som badkar.
Kinesbutikerna har massor med såna grejer och jag hittade en perfekt back för ändamålet, lagom stor och lagom hög. Det var en sån där med värdelösa hjul under och ett av hjulen var trasigt, bra tänkte jag då måste man ju kunna få den billigt. I samma trave fanns flera varianter, alla lika stora men olika höga och alla kostade 19,90€, men just den jag ville ha saknade prislapp.

Otto nyfiken... -Nå´t för mig kanske?
Jag sa att jag ville köpa den om dom gav ett bra pris. -Visst, du får den för 20€! Bra pris? Då gick jag och hämtade modellen större och visade prislappen, Nä nä, dom var inte lika därav det högre priset tyckte dom. Enda skillnaden på lådorna, förutom djupet, var att den ena var blå och den andra svart. Gissa vilken jag köpte. Inte så svårt, det blev den större och svarta och när jag kom hem tog jag bort alla hjul och simsalabim blev det ett hundbadkar.
Riktiga puckon tycker jag.

Inte nog med Leshmanios och Demodex, Rufus har väldigt stora lymfkörtlar. Jag har känt en knöl på halsen som halkar runt och idag frågade jag om den. Veterinären gick över flera av hans lymfkörtlar och de var onormalt stora, t.o.m såna som man sällan hittar var rejält stora. Går dom inte ner av behandlingen finns misstanke om Lymfom och det blir tester. Men man ska ju inte måla f-n på väggen så nu hoppas vi att behandlingen funkar och att dom minskar.
Återbesöket kostade inget, det enda jag betalade för var medicinen, ett bra system tycker jag.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen att de blir bra med Rufus, han verkar så himla gullig, han tror nog att han har kommit till himmelriket efter sin tid på hägnet. Bra tips om badkaret! Jag får också så himla ont i ryggen när jag badar Robi. Kanske att det finns i Sthlm också.
Må så gott
Agneta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Vi håller tummaran, en mer vänlig hund får man leta efter och det skulle vara så sorgligt om han inte blir bra.
Stora baljor finns i Stockholm med, Robi är ju inte så stor så det borde inte vara några större problem. Clas Olsson och Bauhaus brukar ha.
Ha det så gott
/Annelie