Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-07-13

Uteplatsen klar


Shoppingrunda i Coimbra

Nu när uteplatsen är klar var det dags för inhandling av en liten trädgårdsmöbel så det blev en tur till Coimbra. Dessutom ville vi ha de resterande tre trallarna till olivträdsuteplatsen. Döm om vår förvåning när vi upptäckte att det fanns takfläktar där, efter en del resonerande blev det en ganska enkel diskret variant med lampa som ska klara ett rum upp till 40m², den är ännu inte ihopmonterad men i morgon ska det förhoppningsvis ske.
Vi hittade en liten passande trädgårdsmöbel med ett bord och två stolar, kommer fler och vill sitta där så har vi gott om extrastolar man kan ställa ut. Det blev riktigt fint.
Grannen Antonio kom förbi och vi hade förmånen att bjuda in honom att inviga uteplatsen med ett glas vin. Kul som omväxling, oftast är det ju han som bjuder in oss.

Grannen inviger uteplatsen

Det blev riktigt trivsamt

På vägen hem från Coimbra såg vi två bilolyckor. Den ena var det en bil som brakat rakt in i en bensinstation. Det var mycket trafik på den vägsträckan och massor med polis, brandkår och ambulanser där. Riktigt otäckt. Bara några kilometer senare stod en ambulans och spärrade ena körfältet, den hade halva fronten intryckt.
Portugal har 1800 dödsolyckor per år så det gäller att köra försiktigt och vara observant på medtrafikanterna. Inte så konstigt, halvdana vägar och hetsiga förare, de flesta har väldans bråttom och vill köra om hela tiden. Om inte motorvägarna vore så dyra skulle filk använda dom istället vilket skulle vara säkrare för alla då det finns flera filer så ingen behöver göra dessa vansinniga omkörningar som hela tiden sker.
Portugal har nog Europas finaste motorvägar men också Europas tommaste då ingen eller få har råd att åka på dom, istället går all trafik på lokalväg som slits och blir sämre och sämre.
Ekonomin för motorvägarna går på minus,  vore dom smarta skulle de sänka avgifterna, då skulle folk köra mer och dom skulle få in mer pengar samtidigt som lokalvägarna skulle bli mindre belastade vilket både dom, bilister och omkringboende skulle må bättre av.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Så fint det blev på uteplatsen. Håller med om motorvägarna, om de sänkte avgiften så skulle de säkert få in mer pengar...utom från oss :) Vi kör hellre småvägar, det finns mer att se. Men skulle jag ha bråttom så vore nog motorvägarna att föredra.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack, där får vi ta en fika nästa gång ni kommer förbi :-)
Håller med, vi åker mestadels på lokalvägarna för att man får se så mycket mer även om man ofta kör fel men det är då man oftast hittar pärlorna i landet. Motorvägarna är dessutom så trååååkiga.

Ha det så gott
/Annelie

Åse Rexius sa...

Oj vad fint det blev!
Där ser jag fram emot att fika nästa gång vi kommer.

Åse

Ps. Saknade er igår.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Klart ni ska fika där!

Hade gärna varit med på galejet, är säker på att det blev lyckat. Vi får va´me´ på 60-årsskivan här nere istället :-)

Må väl
/Annelie