Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-08-14

Kurs och myggor


Så, nu är anmälan till Åsnekursen i England gjord. I slutet av september bär det av till Sidmouth. Det blir lite stök att ta sig dit, det ligger lite avsides från allfarvägen, dessutom är det ganska knöliga flygtider, för att inte tala om tågtider och tåglinjer här. Tågen till Lissabon går varje timme så jag tog för givet att det skulle vara något liknande till Porto eftersom det är en så pass stor stad, men nä. Visserligen går de ganska ofta men de stannar inte på alla stationer och de börjar gå ganska sent enligt mitt tycke. Alltså blir det sista tåget dagen innan och sussa på flygplatsen för att inte missa flyget.
Snurrigt blir det på hemvägen också, det går tåg men det stannar först i Coimbra så Hasse får hämta mig där. Sen är det bara att hoppas att förbindelserna i England är lite smidigare.
Jag ska tillbaka på en fortsättningskurs i november och då får det bli Lissabon istället. Ja alltid lär man sig något och det är ju bra.

Hasse missade att stänga dörren in till huset så vi fick ett litet oväntat besök :-)

In...

...och ut

Myggarmbandet jag köpte funkar inte. Tänkte att det måste ju vara hyfsat eftersom det inhandlades på apoteket och inte i en kinesaffär, ack så man kan bedra sig. Satte det på ankeln eftersom det är fötterna som är mest lockande för de blodtörstiga typerna, och vad händer? Just på den foten och benet sätter sig dom och tömmer mig på blod på tre ställen, foten utan band fick vara ifred. Det blev soporna med det. Jag har något sprej med eteriska oljor och det funkar så det fortsätter jag med. Och Hasse han får inga bett alls!

Snacka om knepig sovställning

Besök hos slaktar´n till hundarnas förtjusning, dock krävde de både såg och yxa innan de blev hanterbara.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få3 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Åh vad kul att åka på åsnekurs. Det hade jag också velat göra.
Jag har haft lite kontakt med Their Voice Portugal och erbjudit volontärer att bo i en av våra lägenheter. Jag skall dit och presentera mig i October när jag kommer ner.
Kanske blir det någon häst på foder när vi flyttar. Det blir för mycket jobb med en unghäst och speciellt när vi precis har flyttat.

Kram

https://www.facebook.com/farmholidayssilvercoast

Åse Rexius sa...

Jag la ut er B&B på vår sida. Jag hoppas det är ok.

Kram

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Åse, du får väl hänga med på kursen, den är gratis men dom är glada för en donation, det man betalar för är resa och boende.

Säg till när du far till TVP, jag hänger gärna med. Jag har ett gäng grimmor till dom som jag köpte på Hööks för hela 29:- st. Helt otroligt pris, det var bara att passa på.

Klart det är ok med lite reklam, ska reklama er också bara er sida kommer upp på webben.

Ha det så himla bra och kram kram
/Annelie