Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-09-21

Druvskörd


Hösten närmar sig och med den blev det druvskörd idag hos grannen. Det var ett glatt gäng bestående av familjen, vänner till dom och så vi. Det gick ganska fort att avverka druvorna för i år blev inte skörden så stor som förra året, drygt halva, pga att det var frost i våras. Men det var ganska tufft ändå att gå där i värmen, runt 30-32° i skuggan så i solen var det rejält varmt. Då är det svårt att förstå att hösten närmar sig, speciellt som klockan just nu är 20:30 och det fortfarande är 25° ute.Efter avverkat arbete blev det som vanligt en lååång lunch. Det serverades potatis sallad och kött, melon till efterrätt och sen kaffe och kaka. Jag förstår inte hur dom lyckas trycka i sig så mycket mat. Jag tog tre små potatisar, sallad och en köttbit + efterätten och fikat och magen stod i fyra hörn. De andra tog dubbelt så stora portioner plus påbackning! Var gör dom av all mat? Inte en chans att en annan skulle klara av de mängderna.
Testade en specialare, 1/3 Coca Cola blandat med 2/3 rödvin, gott tycker somliga men nja jag vet inte. Det påminde lite om glögg med kolsyra. Mycket märklig upplevelse.

Vår elektriker Bruno kom på eftermiddagen för att koppla kåken till trefasen. Surprise! EDP hade redan fixat det så vi blev alla överraskade eftersom de sa att dom inte gjorde såna jobb. När han ändå var här fick han göra lite nytta i alla fall. Huvudsäkringen på övervåningen ploppar av med jämna mellanrum då kylen är inkopplad där den ska vara så vi har haft en skarvsladd gående över hela huset till ett annat rum för att den ska funka. Han gjorde div omkopplingar i proppskåpet så nu funkar kylen som den ska (vi håller tummarna) Men! När jag kopplade in dammsugaren i arbetsrummet gick huvudsäkringen på undervåningen istället! Alltid är det något som strular och när det handlar om elen är det ännu knepigare eftersom ingen vanlig människa begriper ett dugg av den. Men å andra sidan är det ju trevligt att träffa Bruno med jämna mellanrum, han börjar nog få gråa hår pga vår el.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

0 kommentarer: