Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-09-06

Ensam hemma med (o)djur


Hasse har tagit hojjen och farit på nå´t bilevent i Caramulo för att därefter åka till Santiago di Compostela. Det är lite vågat för han hittar varken matrikulan (reg.beviset) eller försäkringskortet. Vi får hoppas att inga poliser blir närgångna.

Alltså är jag själv hemma denna helg. Den ska jag ägna åt djuren, röja lite i huset och ta det allmänt lugnt. Så lugnt det nu kan bli med en massa (o)djur runt omkring.
Vi har en lite specialanordning för tvättmaskinens sköljvatten. Avloppsrören är så smala så vi får ha slangen ner i toalettstolen när vi ska tvätta. Häromdagen glömde jag lägga dit slangen och som ett brev på posten blev det ensmärre översvämning, vatten i hela badrummet och vidare ut i hall, vardagsrum och kök. Nåja, inte mycket att göra mer än att torka upp och hoppas att man lärt sig något. På golvet i badrummet stod en liten säck med toarullar. De som var i botten blev naturligtvis böta och jag ställde ut dom i hallen för vidare transport till soporna. Dock hamnade de inte där på en gång så de blev stående.
Jag var iväg och handlade idag och när jag kom hem möttes jag av en snygg syn, en massa toarullar i mikrobitar utspridd i hela hallen. Jippi! Otto har varit i farten igen. Det var bara att röja efter hans äventyr. Man behöver ju inte vara sysslolös precis.

Otto, han kan han

Lilla Triggo kan han med. Vårt apelsinträd har klarat sig hela vintern så det blev utplanterat på riktigt. För att skydda det satte vi upp stängsel runtmen det har <triggo lyckats plocka bort och nu har han också lyckats sätta i sig nästan hela miniträdet, bara nedersta stammen kvar, Det är nog intemeningen att vi ska ha något apelsinträd. Tur att vi har Mandy som göder oss med apelsiner när den tiden kommer. Vi har även sett träd ute i det ”vilda” som ingen tar hand om så apelsiner får vi nog tag på ändå. Tur det för det skulle vara sorgligt om man bor i ett apelsinland och inte kan få färsk nypressad apelsinjuice till frukost.

Det var en gång...

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få2 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Kära apelsinlös
Du får helt enkelt uppfostra dina djur lite bättre.

Nej skämt åsido. Otto blir nog aldrig riktigt vuxen och ett spätt apelsinträd är nog en allför stor frestelse.

Kramar

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja det är smällar man få ta när man envisas med att umgås med sina fyrfotade vänner. Jag skulle inte vilja vara utan dom heller, vare sig det är med sattyg eller utan, för trots allt förgyller de tillvaron.
/Annelie