Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-09-21

Jakten på utrustning till Triggo


Det blev lite utflykt i dag för att inspektera hästaffärer. Lilla Triggo behöver täcke till vintern eftersom åsnor har en annan päls än hästar och de tål inte regn och kalla vindar så som hästar dessutom vill jag ha tag på ett sele. Att hitta hästaffärer här i trakterna har inte varit lätt. En stor sportaffärskedja har lite grann och vi fick tips om en butik i Pombal som tillverkar och säljer tbh.
Sportaffären i Leiria hade inte mycket alls, lite kläder, några grimmor och träns och ett litet urval av borstar. Hittade i alla fall ridskor, typ jodpurs, i gummi, perfekt att ha med till England istället för stora klumpiga gummistövlar. Enligt utsago behövs vattentäta alternativ där.

Inte de snyggaste men ändamålsenliga

Vi for vidare till nästa butik som ligger i Pombal. Där fanns ack så fina grejer till ack så dyra priser. Vad sägs om dekorerade träns för 2000€? Inte direkt i vår prisklass så där blev det inget inhandlat.

Värdefullt träns

Massor med lyxiga lädervaror och en ståtlig vagn

Traditionella portugisiska sadlar

Det är konstigt att det i ett land med så mycket hästar ska vara så knepigt att få tag på utrustning som man vill ha till vettigt pris. Har fått låna en katalog från Tyskland av Brigitte så det blir att beställa grejer därifrån. Trist, för helst skulle man ju vilja gynna marknaden i Portugal, de behöver det så väl.

Nå´n som har svårt att bestämma sig var freguesian (typ församling) börjar och slutar

På kvällskvisten sammanstrålade vi med John, Mandy, deras helpex:are och ett annat engelskt par i Serra för ett litet samkväm med en öl. Alltid lika trevligt.


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

0 kommentarer: