Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-09-01

Stormarknad och social träning


Det blev en liten utflykt till Miranda do Corvo och deras månatliga marknad där. Det är Cedar Centre som anordnar den och de har gjort upp med kommunen att de får ta hand om bordshyrorna som hjälp till att driva sitt hägn. Dom stod också och sålde saker, bl a de grejer jag hade med till dom. Det är en ordentligt stor marknad, överallt var där stånd, 78 utställare så det fanns mycket att titta på. Det blev ingenting handlat för jag ”ser inte skogen för alla träd” det blir helt enkelt för mycket men det är ändå trevligt att gå runt.
Vi träffade på massor av människor vi känner, och som några av dom sa: Det är som en stor engelsk och holländsk koloni där i området.


Käcka möbler gjorda av bildäck fast de luktade inte så gott

Lorraine och Sam, volontärer på Cedar Centre

På eftermiddagen tog jag med Duro och Rufus (fyra hundar var lite mycket att hålla reda på så det fick bli de två denna gång) på en liten dog walk tillsammans med Brigitte och hennes rescue-hund. Han behöver socialtränas då hon bor lite ödsligt och han inte träffar så mycket folk och andra hundar. Han skötte sig jättefint vilket inte Duro den sura gamla gubben gjorde, han fräste ifrån hela tiden men efter ett tag så lugnade han sig. Kanske det är han som behöver socialtränas.

Nya kompisgänget undersöker stranden

Rufus var fascinerad av skummet som bildades vid strandkanten, han skällde som en galning och vågade inte gå fram till en början men sen följde han hela strandkanten och undersökte allt skum. Ny erfarenhet. Någon som vet varför det blir skum i strandkanten och vad det egentligen består av?

Skumt skum!

Duro han grävde gropar som vanligt och fick tag på en liten kräfta som han mumsade på så glatt.

Kräftkalas

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Är det så att Rufus har blivit bättre? Va jätteroligt i så fall. I går hade vi vår årliga gatufest och Maria och Anders ( i ert gamla hus) var med. De trivs jättebra. Många frågade om någon visste hur ni hade det i Portugal, och jag visste! Jag berättade att ni verkar att ha det toppen trots mycket jobb med huset, men att det är mycket socialt umgänge och många nya bekantskaper.
Fortsätt att ha det gott.
Agneta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det är både bättre och sämre med Rufus. Han har blivit piggare av sin boostingmedicin men klådan har blivit värre. Han får gå med krage hela tiden annars river han sönder sitt ansikte. Salvan vi fått gör ingen nytta, snarare tycks han få mer klåda ju mer vi smörjer.

Hoppas ni hade trevligt på festen, du får hälsa så gott från oss.

Har du fått tvålen än?
Hoppas ni får en bra höst
/Annelie