Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-01

Fukt och en studie i gult


Nu har det regnat flera dagar i streck och det är fortfarande varmt, 20° både på dagen och natten. Det är som ett våtvarmt omslag hela tiden. Så fort man rör sig det minsta fastnar kläderna på kroppen. Centralvärmen är startad men man kan inte ha värme på i hela kåken, då storknar man så värmen får vara på i några rum däribland toaletten och duschen för att försöka torka upp lite grann. Skåpdörrarna på skåpet i sovrummet går inte längre att stänga, det har gått riktigt fort för dom att svälla i år. Grindarna till hagen har fått justeras, de har växt på något egendomligt vis så de blev väldigt svåröppnade. Nu finns inte så mycket justeringsmån kvar så det vill till att de inte växer så mycket mer.
Det ska regna ända till Torsdag tråkigt nog så det lär bli ännu fuktigare. Ska bli intressant och se hur lång tid det tar att torka tvätten som hänger ute, visserligen under tak men n vara svårtorkat ändå.
Tänk om det kunde regna på natten och vara solsken på dagen, vilken dröm det vore. men man får glädja sig åt att växtligheten är nöjd.

Med det förändrade vädret följer även en förändrad flora. Nu tycks det vara tid för gula blommor. Kameran har inte varit med hela tiden så jag har bara fått med en del av dem. En av dem är riktigt giftig (Ragwort på engelska, Stånd på svenska) och kan ta kål på djuren om dom får i sig den. Som tur är har jag inte hittat några än på marken vår men det finns en som är väldigt lik vid en första titt så det känns lite nervöst innan man tittat närmare.

Den nedre, Ragwort/Stånd är jättegiftig

Rufus ändrar beteende mer och mer. I går for han runt som ett jehu och lekte, det har inte hänt tidigare så det var premiär. I kväll när han låg bredvid mig i soffan busade han och gav mig små kärleksbett. Det måste ju betyda att han trivs med livet och börjar må toppen, inte sant? Färgen på pälsen som börjar växa ut igen har ändrat färg. Numer är han silverhårig lite här och där som en riktigt distingerad gammal herre, han är så himla söt även i den "designen".

Hur han såg ut innan han började tappa allt hår igen

Och så här ser han ut idag, lilla hjärtegrynet

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej
Lasse berättade att det regnat så mycket i Caldas så det regnade in både i huvudhuset samt i cottage. Det blir att lappa och laga innan allt blir förstört.
Som tur var hann de med skörden av de vita druvorna och nu är det bara de röda druvorna kvar.

Kula att Rufus mår bättre.

Kram

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Alltid är det något. Vilken otur att det regnar in men ändå tur att det upptäcktes nu. Knepigt att det uppträdde först nu, men det kanske krävdes friska ögon för att se det.
Det har lovats uppehåll fr o m Fredag så då blir det väl jobb med att täta. och de röda druvorna väntar på dig antar jag :-)

Ha det så gott och kram
See you soon

/Annelie