Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-10-04

Otto har en skyddsängel


Dagen började bra. Vackert väder, lagom varmt och gott. En bra dag att vårda olivträd som i år kommer ge många många oliver. Hasse började gå med röjsågen och ta bort rotskott med hundarna lösa i hagen, något jag bett att han ska sluta med då han håller på med farliga redskap men han tyckt att han har koll på vart dom är.

Gott om oliver i år

Efter ett tag gick jag ut i hagen med krattan och samlade ihop allt som var avkapat. Plötsligt hörs ett vrål från Hasse och ett yl från Otto som kom farande livrädd med ett sår i huvudet. Han hade sprungit ner i diket och var helt dold av växtligheten just där Hasse gick med röjsågen. Det är ju inte alltid man hinner se vart dom tar vägen.
Vi slängde oss i bilen med Otto, det såg inte snyggt ut och vi visste ju inte hur djupt bladet gått men han var trots allt pigg och alert. När vi kom fram till veterinären så fick vi komma in med detsamma. Otto fick på sig munkorg, han är ju inte helt säker hos doktorn, och sen blev han nedsövd. Vid en närmare titt kan man bara konstatera att han hade haft änglavakt. Bladet hade inte gått in i skallbenet utan gjort en ficka i huden precis utmed skallen. 

Marta syr

Det blev 4 stygn, antibiotika, värktabletter och en sårsalva + den förhatliga kragen för att han inte ska komma åt och klia sig på huvudet.
Nu på kvällen har han piggnat till och är sitt gamla vanliga jag, busar och har sig. Och hädanefter tror jag nog att Hasse tänker två gånger innan han släpper ut hundarna där man jobbar.

Fortfarande trött efter sövningen

Slutet gott allting gott till slut, tack och lov. Undrar hur många liv han har Otto, han råkar ju ut för allt möjligt. Kanske han var katt i förra livet och fick med sig 9 liv?


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Oj oj o j
Lille Otto.
Jag hoppas han kryar sig snabbt.

Mjuk krage?

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hitintills har han haft gott läk-kött så det ska nog gå bra. Såna moderniteter som mjuka kragar har vi inte sätt här än, bara dom tråkiga strutarna och de får duka, dock lite nerklippta så hundarna kan se vad dom gör.

Hoppas resan din blir bra i morgon. Vi ses :-)
/Annelie

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Stackars lilla Otta, han är en riktig liten olyckskorp.

Vänner i Algarve berättade att när de opererade sin hund, fick hon en mjuk krage av något slag. Så det finns alternativ även i Portugal./Anna

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Bra att veta om någon mer olycka skulle ske.
Det kanske beror på var i landet man befinner sig. Jag inbillar mig att stora städer och Algarve är modernare, Tomar känns ofta lite mer på efterkälken, som Carmen sa; "Tomar is old peoples town", att dom är mer rädda för förändringar och därför bromsar.

En mjuk krage hade ändå inte funkat för han hade kommit åt med bakbenen och kunnat klia. Så det bidde ju bra i slutändan i alla fall :-)

Ha det så gott
/Annelie