Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-11-01

Flugor och katträning


Flugorna har lugnat ner sig inomhus men utomhus är de fortfarande en plåga. Speciellt för Triggo. Nu har de kommit i ett stadium där de biter djuren och ger dom fula sår. Triggos alla fyra ben har blivit drabbade och speciellt ena frambenet där de har ätit upp ett ganska stort område, därav alla "plåster" av silvertejp. Det håller i alla fall flugorna borta från att göra större sår.

Inte snyggt men effektivt

Fick ett tips tidigare att man kunde gnida in djuren med färska blad av eucalyptus. Jag testade en annan variant där jag la eucalyptusblad  i hett vatten som fick stå och dra ett tag. Duschade sedan benen med ösningen till ingen nytta. Flugorna satt på Triggo direkt efter att jag sprutat honom. Inte så lyckat. Grunnar vidare, har gjort en olja med eucalyptus, kanske man kan göra något av det.

Rufus ska ju vara hos bekanta medan jagär på åsnekursen och de har en katt vid namn Henry, en riktig goding. Eftersom jag inte vet hur Rufus reagerar mot katter så har vi ägnat oss åt katträning. Alltså for Rufus och jag till Will & Wendy idag för fortsatt träning. och det gick över förväntan. De nosade på varandra och Henry strök sig mot Rufus som var alldeles exalterad. Vid ett tillfälle blev han lite för ivrig och då sa katten ifrån genom att vifta med tassen, Rufus fattade vinken och höll sig lite på avstånd efter det. Så skönt att veta att han fungerar med katter också.

Rufus och Harry

Tea time hos Will & Wendy, alla får smaka. Här kommer Rufus må som en prins medan jag är borta

På kvällningen sammanstrålade vi med John, Mandy och hennes mama för en liten "avskeds"-öl på bycafét. Nästa vecka far de tillbaka till England för att jobba över vintern. Det kommer bli tomt då de far. Vi har lovat att hålla ett öga på deras quinta, den stora fördelen med det är att de har moito apelsinträd, eftersom de inte är här och kan ta hand om dom hjälper vi så gärna till :-).Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

0 kommentarer: