Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-11-10

Hästfest i Golegã


Det blev en del sysslor och förberedelser innan avresan. Visade Hasse bl.a hur man mockar i ett stall, hitintills har han inte behövt göra det men nu slipper han inte undan längre.
Så blev det dags att lämna Rufus hos Will och Wendy. Han var bra ivrig att komma dit och träffa sina tjejer, han brukar inte säga så mycket i bilen men idag snackade och smågläfste han en hel del. Alla, både fyr- och tvåbenta blev glada att se honom. jag kommer få tillbaka en bortskämd hund tror jaag bestämt, bara han inte försöker rymma hem till dom sen så som han gjorde till Mandy och John, dom bor bra mycket längre bort.

Hann med en tripp till Golegã också. Där har dom haft en stor hästfest hela veckan och idag var sista dagen med bl.a en show där dom hade typ agility med hästarna. Jättekul att se.
Det var betydligt mer folk denna gång mot förra året vi var där och kollade, kanske för att det var sista dagen och dessutom vackert väder.

En riktig snygging. (Hästen alltså)

En fjording hade hittat hit, dom är mina favoriter

De tävlande synar banan innan "hästagilityn)

Mycket folk...

Kön för väntande tävlande

Shirehäst, tror jag, stor var han i alla fall med liten jänta på ryggen

Horse bar, här finns inga regler för nykterhet i sadeln

De sedvanliga kastanjerna förstås

Och andra läckerheter

Läckra ridskodon

En horse bar till. Jag gick och undrade varför barerna var så höga - här är svaret

Det kommer folk från hela världen för att titta, köpa och sälja Lusitanohästar, en helt otrolig tillställning. Fullt med ryttare och hästar som går omkring bland alla människor som trängs på gatorna, otroligt att det inte sker en massa olyckor.
Istället för ett torg mitt i stan som är brukligt finns här en stor ridmanege, stallar och en rundbana. Det måste vara en smärre dröm att vara ryttare här i stan. kanske inte lika kul för hästarna för det finns just inga hagar där de kan ströva omkring, de flesta står på stall hela dagarna om jag förstått det hela rätt.Kommer ni någonsin till Portugal på höstkanten ska ni absolut besöka denna hästfest.

Nu blir det till att försöka få lite skönhetssömn, klockan ringer 4 i morgon bitti. Suss gott alla goa människor

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


0 kommentarer: