Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-11-28

Rejäl hjärngympa


Ja då har vi avverkat två skolor idag. Den första, i Ferreiro de Zezere, var smått kaotisk till att börja med. De flesta som kom till skolan gick i vår klass förra året också men tyckte inte att de lärt sig tillräckligt för att flytta upp till en mer avancerad nivå, de ville stanna kvar på nybörjarstadiet. Kruxet är att de som "klarade provet" förra året inte får gå om utan måste flytta uppåt. Jag hoppade av på slutet och Hasse grejade inte provet så vi klarar oss kvar.
Det var mycket tandagnisslan eftersom provet fick göras med tillgång till alla anteckningar man hade, vilket en annan tycker är fusk och inte ett riktigt prov. De som klarade provet hade alltså tillgång till alla sina anteckningar och skulle inte klarat sig om de hade varit utan. Nog tycker jag, och dom andra, att det var fult gjort av Dacio (läraren vi hade då), han tillät det för att det skulle se ut som om eleverna klarade sig bara för att han skulle få + i kanten som lärare. Hade alla misslyckats hade ju även han misslyckats som lärare.
Dessutom har skolan slarvat bort våra ansökningar och div andra papper som vi både lämnat in personligen och mejlat in i två omgångar, så det blev en hel del pappersifyllande innan lektionen kunde starta.

Det blev en vända hem för att ta hand om djur och stoppa lite i magen innan vi for iväg till nästa skola. Där är lektionerna klart svårare då läraren mest pratar portugisiska, men lite lär man sig ju och så får man vänja sig vid att höra språket också - och samtidigt tänka vilket inte alltid är så lätt. Det man mest hör och pratar är svenska och engelska så nog är det nyttigt alltid.

Efter en dag som denna är skallen tämligen tom. Det blev inga bilder tagna idag då hjärnan varit upptagen med annat så det där med kamera blev bortglömt.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


0 kommentarer: