Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-01-19

Äntligen över


Just nu är det inte det där Portugal-vädret man tänkte sig när man flyttade hit. Det regnar, blåser och är stundom riktigt kyligt även om solen tittar fram i mellanåt. Idag när jag gick med hundarna kändes det som en kall höstdag i Sverige när snö är på gång. Vinterjackan åkte fram och det var så man längtade efter scooteroverallen.

Duro och Rufus har fina regnjackor men inte lilla Vilda. Det är något som inte tycks användas här nere i södern. De enda jag sett var några till typ Chiwawa eller hur det nu stavas, och de var hutlöst dyra. Så igår stickade jag ett täcke hon får ha på sig och värma sig i när vi kommer tillbaka efter promenaderna istället. Det blev lite stort men vad gör det, huvudsaken är ju att det blir varmt och gott.

Stilig Rufus och Vilda i för stort men värmande täcke, ibland slipper hon tratten och då blir hon glad

Vilda, olycklig när hon måste ha tratten på

Rufus har varit till veterinären för sitt andra hudskrapprov. Och Hurra! Vetern hittade inga små odjur så nu slipper han (och jag) behandlingarna mot Demodex. Han har fått tillbaka sin päls som är riktigt tät och fin även om den ska växa sig lite längre, han har blivit riktigt stilig. Och busig.
På kvällen innan jag somnar lyssnar jag på ljudböcker och naturligtvis somnar jag ifrån den och glömmer apparaten i sängen på morgon med hörlurar och allt. Av någon anledning har den rackarn en viss förkärlek för att tugga sönder själva hörselpropparna. I dag var det andra paret som rök. Undrar just om jag lär mig att hålla dom borta från honom nå´n gång?

...och jag får sitta i hundkorgen

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Åh Annelie så bra hon har fått det, lilla Vilda.
Och tack och lov att Rufus nu slipper mer äcklig medicin.

Vilka tre godingar du fått där i soffan.

Kram

Peter sa...

Sådär ser det ut i våran soffa också! Svårt att neka dem en plats när det ser ut som de myser så.

Maud sa...

Vad fin Rufus är. Låter inget vidare med rusket...men här har vi nu -8. :(

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Åse - Nog trivs hon lilla Vilda även om hon gärna skulle ge sig ut på jaktturer under promenaderna, men det går ju inte med en massa stygn på magen.
Och Rufus saknar nog sin medicin, han fick ju extra godsaker på kvällningen med den i. Det får väl bli en "tandborste" eller nå´t istället :-)

Peter - ja vad gör man inte för sina vänner djuren. Som dom sa i Fablernas värld: Djur har också männskokänslor och trivs dom i soffan så vad gör man? :-)

Maud - Visst har han blivit en stilig kille, och det tack vare dig <3
Lider med er vad gäller vädret, måste säga att det är något jag INTE saknar.

Ha det så gott alla
/Annelie