Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-02-10

Stephanie var inte kul...


...det är vad stormen är döpt till som dök upp igår. Enorma störtskurar varvat med hagel i vindhastigheter upp till 130km i timmen. Det var inte nådigt. Var ju tvungen att ta ut hundarna på promenad och det kändes inte helt ok att gå bredvid alla träd som vek sig i vinden och elledningar som fladdrade hej vilt, hade nog velat ha hjälm och annan skyddsutrustning. På kvällen blev det strömavbrott så det var bara att gå och lägga sig tidigt, inte mycket man kan roa sig med i skenet av stearinljus. Som tur var så kom strömmen tillbaka under natten så det blev ingen långvarig historia och idag har det varit lite lugnare, t.o.m solsken mellan regn- och hagelskurarna.

En av kinesaffärerna här säljer ut allt till halva priset så jag köpte två mjuka goa hundsängar, en liten och en större. Av någon anledning gillar Duro och Rufus att kura ihop sig i den lilla som egentligen är till för Vilda medan hon tar plats i den stora eller i soffan då hon inte sitter vid kaminen och myser.
Barry på Cedar Centre har bestämt sig för att stänga sitt hägn. Både han och hans fru är runt 70 och Barry åker in och ut på sjukhus med jämna mellanrum så det är ett klokt beslut för deras del. Nu jobbar dom stenhårt på att hitta hem till alla hundar som finns kvar. Den sista åsnan Chloe har blivit erbjuden ett hem nere i Alentejo hos en pensionerad veterinär och det känns jättebra. Dom har lovat att fortsätta med hennes hovvård så att hon så småningom kan gå normalt.
Jag var där förra veckan med Tom hovslagare och det har blivit en liten förbättring men än återstår mycket arbete.

Idag var jag på Their Voice och mockade dynga. Inte helt lätt arbete, dels för att de står inne mesta delen av dygnet så det blir mycket att lasta ut och dels för att hela gården är en enda stor lerpöl så det blir tungt att dra skottkärran. Efter en dag där är ryggen och armarna helt paj så det blir inte alltför täta besök. Kroppen måste vila. Tänk om man kunde massera ryggen på sig själv, vad skönt det skulle vara. Men man får göra sitt bästa med vad man kan hitta på, som t.ex sätta en tennisboll bakom ryggen och försöka massera med hjälp av den när man sitter i soffan. Alla sätt är ju bra :-)

Så glad blir en häst med nya "sängkläder"

Och så snygg blir man efteråt

På kvällningen kom grannen och talade om att Triggo var på rymmen. Jippi! Leta efter en åsna i mörkret! Och för en gångs skull var han tyst men jag lyckades hitta honom efter ett tag i en äppelodling där han stod och mumsade på gröngräset.
Meningen var att han skulle flytta tillbaka till Their Voice förra Söndagen men när de kopplade på hästsläpet bröt bromsarna ihop så flytten blev framskjuten. Tråkigt nog för Triggo för han är inte lycklig alls, det var väl därför han tog tillfället i akt att titta på omgivningarna på eget bevåg. Nu hoppas vi på att bromsarna blir fixade så han kan få flytta och få en lite roligare tillvaro med massor av sällskap.
På deras andra bil har vindrutetorkarna lagt av. Då är det bra att ha tillgång till balsnören, men man bör vara två i bilen :-)


 Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul, vindrutetorkare al à Hedenhös.
Trist väder, i UK kallar de tydligen eländet för Darwin.

MVH / Åke i Götet

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja, alla sätt är bra utom de dåliga.

Kanske de är kamrater, Stephanie och Darwin, som är ute och härjar i världen; Vi tar ett land var och busar med....

Ha det gott
/Annelie