Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-12

Byråkrati och squash


Idag har vi fått smaka på byråkrati. Att fixa telefon och adsl var ingen större konst då vi tagit med alla uppgifter dom ville ha nedskrivna på ett papper. Med oss hem, fick vi ett tiotal papper + att dom sparade två kopior av det mesta själva. Samtidigt är det väldigt smidigt. Dom kommer hit med telefoner som ingår och modem och kopplar in allt åt oss, allt inom fyra dagar. Då först får vi reda på vilket telefonnummer vi får. Det kan man kalla service. Vi behöver inte hålla på och strula med olika inställningar mellan dator och modem som vi fått göra varje gång hemma i Sverige, där har vi varit i kontakt med supportern varenda gång.

Att fixa fast mobilabbonemang var värre. Vi måste gå till ett speciellt ställe, att hitta dit var inte lätt, det låg i det närmaste på en bakgata lite undanskymt. Många varv blev det i rondellerna. Där måste vi ha originalpapper på fiscalnummer och bankkonto med, det dög inte med de nedskrivna uppgifterna vi hade. Så det blir en ny tur i morgon tillsammans med hela portugal-pärmen för att vara på säkra sidan.

Tomtemor fick följa med, hon håller ett vakande öga över oss

Sedan har vi vägtullar på en del motorvägar. Det är som det var i Stockholm förut där dom fotar bilen och man måste gå till posten inom fem dagar annars blir det dryga böter. Enligt biluthyraren kunde man köpa en transponder som kopplas till bankkontot på närmaste bensinmack. Men se det gick inte, det måste vara på ett speciellt kontor. Och dit hittade vi aldrig så det får bli i morgon.

Det där med hyrbil är lite lustigt. Igår när vi kollade med Europcar skulle dom ha 347€ så vi åkte hem och kollade på nätet. Hittade en förmedlare som tog 186€ som vi bokade. Det lustiga var att det var hos Europcar vi hämtade bilen. Kommentaren från killen när Hasse hämtade bilen var; Jasså, ni bokade på internet. Man kan tänka att han inte var helt nöjd men hade inget annat val än att lämna ut den. Testade att göra en bokning på nätet direkt på Europcars hemsida, då var priset 226€. Så det gäller att var omkring sig för att inte betala onödigt mycket. Det är ju inte inkomsterna man blir rik på utan de små utgifterna.

Igår var det ”imorgon”. Då kom killen klockan nio på kvällen och slog ner det vildvuxna gräset / flyghavren. Vi trodde han skulle komma med en liten traktor men han kom med nå´n slags ombyggd flakmoppe, såg det ut som i alla fall. Men jäklar vad han trixade med den för att komma nära träd och murar. När dom väl vänt och balat kommer det bli riktigt fint och vi kan gå ut på tomten utan att få en massa stickiga flyghavreax inkilade i kläderna.

Slåtter på gång

Jag har fått myggbett över hela kroppen. I natt sov jag knappt på grund av klådan. Och Hasse har inte fått ett enda! Så orättvist, men man får trösta sig med att man är väl god att nagga på. De ser ut som en minivariant av våra svenska myggor men dom biter minst lika bra för det. Så nu har det blivit myggfönster uppsatt i sovrummet så man kan sova med fönstret öppet. Även om det blir kyligt på kvällen så är det bra varmt i kåken så öppet fönster behövs.

Nyss kom grannen med ett gäng squash igen. Säga nej funkar inte så det är bara att tacka och ta emot. HJÄLP! Tips om hur man tillagar sådär en 7 kg squash mottages tacksamt!
I morgon får vi gå över med lite tvålar som tack.

Det blir squash morgon, middag och kväll. Nyttigt och bra


2 kommentarer:

annikasvovvar sa...

hahahaha snart kommer ni se ut som två squashar!!!! ohii då kommer vi kunna skypa snart!! Myggbett ja det har jag oxå fått och bromsabett.. för här har ju grannen hästar.. sönt å höra att ni börjar komma något sånär iordning!!
saknar er dock jätte mycket!!
Kraaaaaaaaaaaam från hela knas gänget!!!!

Annelie Föll och Hans Alin sa...

Och vi saknar er!!