Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-15

Startskott renovering


I morgon kommer tvättmaskin så det behövdes förberedas för den. Alltså togs ena bidén bort och då behövdes diverse pluggar för vatten och avlopp. Så det blev en tur till Abrantes, 2,5 mil bort på kringelkrokvägar, och dess byggmarknad. Dessvärre har vi inte hittat någon på närmare håll men det borde finnas något liknande i Tomar hoppas vi.
När vi ändå var där blev det både spackel, färg och lite annat som kan tänkas behövas.
Väl hemma igen satte Hasse igång med spacklingen, ett spackel som killen i butiken sa skulle användas men som är så fint så fint. Svårt att spackla igen alla sprickor som är i putsen. Och gott om sprickor är det. Beror antagligen på att huset stått tomt så länge med fukt och elände på vinterhalvåret.
Jag stod för maskerandet av dörrar och fönster, och i morgon börjar mitt jobb - målning, med början av taket.


Väggarna har slipats så gott det gått, och det ska bli intressant och se hur det ser ut när det kommer några lager färg på. Förhoppningsvis minskar knottrorna på väggen ytterligare. Som det är nu ser det ut som om det förmodligen bara är ”målat” en enda gång med slamfärg.

Vi försökte hitta soptippen när vi ändå var ute och for. Grannens son beskrev vägen igår men vi hade säkert glömt halva beskrivningen för vi hittade ingen. Men vi fick en tur i omgivningen så nu vet vi lite bättre hur här ser ut. Alltid något.

Vi har fått upp en tv men har inte kopplat den till antennen än då den är på övervåningen och vi huserar än så länge på undervåningen. Å andra sidan fattar vi nog inte så mycket av portugisisk tv heller. Men titta på film kan vi, filmer som vi fick med från mamsen och papsen – tack snälla! Så det blir en film om kvällen tillsammans med en hoper flugor. Vi har fixat flugremsor men ännu ingenstans att hänga upp dom så vi får leva med flygfäna en stund till.

Det är så orättvist. jag blir uppäten av flygfän medan Hasse inte fått ett enda. fast idag hade han otur. När han skulle sätta på vattnet efter bidé-borttagandet flög två getingar fram ur skåpet och stack honom. Lite blött socker på sticken gjorde att svedan försvann, när man sen tvättar av sockerösningen följer taggen med. gammalt husmorstps som funkar. 

Dagens middag; Grillade squashskivor med ostsås och championer stekta i vitlök. Undrar vad vi ska hitta på till i morgon :-)

0 kommentarer: