Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-07-28

Utflykt

Vi gjorde en liten utflykt till Ponte Romana, (Google maps koordinater 39,60599, -8,35967) en gammal stenbro från tusentalet. Förra gången vi skulle ta oss dit (förra sommaren) var det en kostig och vi vände efter ett hundratal meter. I år har dom gjort i ordning vägen så vi kom ända fram. Dom jobbar på det här med turism så vägen var iordningställs och det var bänkar och bord uppsatta. När det är klart blir det nog väldigt fint.


Ponte Romana

Vid avfarten till Ponte Romana finns en skylt till en sevärd flod (kommer inte ihåg namnet) så vi bestämde oss för att fortsätta vägen fram och kolla vad det var. Vet inte om vi kom rätt för fler vägskyltar fanns inte och vi for kringelikrok tills vi såg en flod. Ett jätteläckert ställe, en man fiskade och lite längre bort badade folk. Hittar vi någonsin tillbaka kan det klart bli ett favoritställe.
När vi skulle därifrån var det värre, vi åkte och åkte, åt fel håll visade det sig. Vi trodde vi skulle komma till Tomar men vägen svängde hela tiden åt fel håll så det blev till att vända och till slut hittade vi hem! Ska försöka hitta på kartan vart vi egentligen varit.
Det finns miljoner med små vägar och inget överflöd av vägvisare precis så det är klart spännande att ge sig ut på landsbygden utan karta och kompass.


Floden vad den nu hette, inte så långt från oss
Mys

Så här snygg blir man när man badat och sen rullat sig

Duro vågade sig ut så här långt i vattnet.

En kräfta kom vandrandes i vattenbrynet

Idag har vi lyckats färdigställa vårt sovrum. Färgen blev i andlighetens tecken; lila. I morgon ska vi försöka få in den riktiga sängen, om vi nu lyckas. Den är tung som attan och tämligen ohanterlig. Lyckas vi inte får den hamna på undervåningen i det blivande B&B. Lyxigare säng kan nog vara svårt att hitta på ett sånt ställe.
Försöker måla garderobsdörrarna vilket är svårt när det är så varmt. Färgen hinner halvtorka innan man kommit till slutet på dörre. Nackdelen med vattenlöslig färg, å andra sidan är det att föredra mot lösningsmedelsfärg som stinker i dagar. Det blir helt enkelt att kliva upp lite tidigare på morgonen och måla medan det ännu är svalt.

Före

Efter0 kommentarer: