Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-05-11

Trevliga möten och koppor


Häromdagen när jag var på promenad hälsade jag Bom dia på en man, jag brukar göra det med alla jag möter eller går förbi. Mannen kom fram och började prata. Nu förstod jag ju inte allt men han frågade bl a var jag kom ifrån och var jag bodde och det kunde jag ju svara på. Under dagens promenad kom en bil körandes, jag gick åt sidan för att släppa förbi bilen men den stannade och fönstret vevades ner, det var mannen jag pratat med tidigare. Han berättade att han gått hem och tittat på kartan var Sverige var någonstans och var fascinerad över alla sjöar. Han pratade naturligtvis på och jag fattade ärligt inte mycket men vi var lika glada för det.

På åkern man ser på bilder går en man med jordfräs, vilket jobb att plöja upp hela den biten med en liten liten jordfräs. (Klicka på bilden så ser ni inrigningen jag gjort av mannen) Han har dessutom gått och hackat sönder kokor som blivit för hand. Jag är djupt imponerad av den envishet och ihärdighet han måtte ha.


Nu när jag har ett bra internet kan jag titta på SVT play och idag blev jag lite nyfiken på Sclagerfestivalen. Ganska skönt att se den efteråt för jag tycker det blir segdraget när man ska sitta och titta över tre timmar, nu kunde man ju hoppa över det mesta av röstningen och se slutet. Jag tycker det var en bra låt som vann men jag fattar inte riktigt varför man spökar ut sig så, men det kanske var själva grejen med showen.

Jag vet att det finns en och annan läsare som kan portugisiska. Jag skulle behöva veta vad koppning heter på nämnda språk. Min rygg tycker inte om just nu och när jag bodde i Sverige prövade jag alla möjliga behandlingar och det var först när jag kom till en liten kines som satte koppor på ryggen som det blev bra. Det har hållit sig i tre år men nu har det kommit tillbaka så jag skulle verkligen behöva hitta någon som sysslar med det här.

Ser galet ut men är sååå effektivt

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


6 kommentarer:

Madalena Miranda Holmgren sa...

Kan det här kanske vara till någon hjälp? Förvisso en massa text på portugisiska, men de verkar ha någon "salong" i Lissabon i alla fall (: http://www.medicinachinesapt.com/ventosaterapia.html

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Tack snälla rara Madalena, nu har jag hittar 4st som håller på med koppor i Caldas och som bonus hittade jag ett yogacenter. Nu vet jag vad jag ska ägna morgondagen åt.

Hade aldrig kunnat gissa att det heter ventosaterapia, google translate översätter koppning och cupping till sangria :-)

Åse Rexius sa...

men sangria är ju gott det också.....

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Sant Åse, men då får man ju ont i huvudet OCKSÅ :-)

Madalena Miranda Holmgren sa...

koppning - solhälsningen - och sen sangria då ;-)

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Det blir det, bara jag hittar någon yoga. Har inte självdisciplin nog att utöva den allena.