Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2014-06-27

9,5km och redan lite pumptrubbel


Det blev en riktigt lång promenad i morse. Testade en ny väg som var riktigt trevlig, utom sista biten. Enligt google maps skulle det gå en mindre väg utmed motorvägen på väg hem, delar av den var bara stora kratrar som regnet fixat, men den visade sig sluta mitt i ingenstans. Trodde jag skulle hitta en annan väg eftersom det fanns en massa päronodlingar men inte. Undrar hur sjutton päronbönderna tar sig till sina åkrar på den vägen.

Förutom djupa kratrar och diken i vägen har de dumpat överbliven asfalt

Vi fick gå tillbaka och sen gå utefter väg 115 som är tämligen hårt trafikerad. Jag hade spårningen på i telefonen och när vi äntligen var hemma igen visade den att vi gått 9,5km. Både jag och hundarna var ganska slut, de har legat hela dan och tagit igen sig medan jag har städat efter vatteninstallationen.
Gick förbi ett plommonträd under promenaden, där var jag ruskig och pallade ett, det var det godaste plommon jag någonsin ätit! De flesta plommon tycker jag är ganska tråkiga att äta men detta var i en klass för sig. Hm, undrar om jag ska gå förbi där i morgon och palla ett till?

Ett annat träd vi gick förbi, undrar vad det kan vara för frukt. De var små och lite äppel-lika, än så länge ganska hårda, vågade inte smaka ifall de inte är ätliga. men de såg frestande ut


I byn Fandia gick vi förbi denna snidade "stubbe/totempåle"

En detalj på stubben

Fin blomma som passerades, vill ha...

För ovanlighetens skull gick alla samlat, vanligen går de åt varsitt håll så man far omkring som en vante

Nu i kväll tog jag en dusch men pumpen beter sig väldigt lustigt. Den tickar igång hela tiden och när jag tände gasvärmaren så slog den på och av hela tiden. För att få lite varmvatten i duschen var jag tvungen att ha kranen i handfatet rinnande hela tiden. Har ringt Cesar och han kommer i morgon och kollar och hjälper mig med kontakten med rörisarna. Det är tur att jag har honom till hands.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få


4 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

De där plommonen såg verkligen härliga ut. De är säkert värt en promenad dit igen!

Problemet med pumpen. Christer tippar att du har en hydrofor eller annan trycktank, som har för litet luft i sig för att kunna jobba rätt. Det behöver alltså troligen fyllas på med luft.

Kram!

Maud sa...

Tror också att det behövs luft i trycktanken. Tycker absolut du ska palla ett plommon nästa gång du går förbi. Själv har jag goda gula o lila plommon i trädgården....de år det blir något :)

Maud sa...

Mår Vilda bra?

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Nja, plommona som var på bilden var inte speciellt goda, väldigt smakfattiga. Synd att trädet med de smarriga plommona inte har så många så där törs jag inte palla.

Det är absolut för lite luft, antagligen läcker den - redan! Väntar och väntar på att de ska komma och kolla, men som sagt, detta är Portugal:-)

Vilda mår toppen trots sin krage. Hon är lika glad för det och vill busa vilket de andra inte uppskattar så mycket, de blir ju torpederade av skärmen.

Ha det så gott och må sommaren komma till er snart