Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.

Om oss

Sommaren 2012 kommer flyttlasset gå till Portugal. 

Här har vi tänkt berätta hur det går, vad vi känner och vad som händer då man kommer som pånyttfödd till ett annat land.

Här har vi tänkt driva ett litet B&B, göra tvålar, engagera oss i portugisiskt hundhägn, pyssla om egna djur, vara olivodlare, renovera hus och allt vad man nu kan tänkas hitta på.
Jag, Annelie är mångsysslare som aldrig lyckas komma på vad jag ska bli. På visitkortet står det numer Multi director. Just nu sysslar jag med produktion av hemsidor, gör getmjölkstvål och andra hudvänliga ting,renoverar hus, pluggar, engagerad i rumänska gatuhundar och mycket mer. 
Hasse är f.d byggnadsarbetare och galen i sin Harley Davidson som han brukar ta med på långturer, sist bar det av till Rumänien där vi var med på spayathon. Vi gillar båda att resa och uppleva nya saker.

Uppdatering
Då Hasse och jag beslutat att gå skilda vägar har jag flyttat till Casldas da Rainha. Jag kommer fortsätta blogga om mitt nya liv här, för stanna tänker jag :-)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vad spännande drag ni gjort, varför just Portugal?
Hälsningar
Carina

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej och välkommen Carina.
Vi brukar säga att det blev Portugal för att Hasse gillar portvin, men det beror på många saker. Vädret (även om det är ganska kallt och regnigt just nu), människorna, maten, naturen, billigt och det är inte lika korrumperat som fler andra sydliga länder.
Trivs kanon, det enda abret är väl den tröga byråkratin som inte är att leka med och den dåliga djurhållningen.
Det är nog en ganska bra men kort sammanfattning varför det blev just Portugal.
Ha det så gott
/Annelie

Michael Nickbon sa...

Hej,
Vad trevlig att ni trivs där, tänkte bara kolla om sjukvården hur fungera är det som hemma ?
Mvh/Michael

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Michael
Det är ung som hemma, man anmäler sig till en husläkare i sitt "distrikt", för det mesta kan dom engelska. Resten av sjukvården har jag förstått (har inte behövt utnyttja den som tur är) är som hemma. Ett tips är att ha en sjukförsäkring, då smiter man förbi köerna.
/Annelie

Anonym sa...

Hej, härligt och skoj att du tycker om Portugal :)
Jag ska åka dit i höst med man och hund. Vilka vaccin ska hunden ha utöver det vanliga.... har läst om sandmygg ... berätta gärna. En sak till... hur är hundar välkomna på restauranger och affärer/köpcentrum?
Hälsningar Ewa

Annelie i Caldas da Rainha, Portugal sa...

Hej Ewa. Kul att ni ska fara iväg, och ta hunden med :-)
Det finns ett oralt vaccin (det och spruta är lika säkert) "Leish guard" tror jag det heter som man kan ge hundar som ska vara i Portugal tillfälligt. Finns att köpa hos veterinärer och djuraffärer i P, det blir billigare än om man går till svensk veterinär och vaccinerar mot Leishmania (sjukdomen som sandmyggan ger).
Glöm inte fästingmedel, det finns gott om dom rackarna där även på hösten.
Tråkigt nog är hundar ovälkomna på de flesta ställen. En del cafeer och restauranger kan släppa in men oftast är det nobben.
Hoppas ni får en härlig resa
/Annelie

Anonym sa...

Hej.
Jag är en svensk pensionär som har flyttat hit till Portugal från Brasilien med min brasilianska fru Marilene. Vi hyr ett hus i närheten av Cadaval. I Sverige älskade jag att åka motorcykel och nu har jag funderingar på att köpa en hoj i Sverige och ta den hit. Hur går det till? Har ni tips så vore jag evigt tacksam. :h
M.v.h.
Urmas Lepp
Rua das Flores n°3, R/C Correeira
2550-364 Lamas/Cadaval